• 瀏覽: 1,247
  • 回覆: 9
在好些電影,子彈可以「拉西」甚至轉彎,在現實世界當然不太可能。不過中央電視台(CCTV)節目《加油向未來》,其中一集便請來中國特警示範「拐彎槍」,意思就是槍的前部分可以彎曲,方便特警躲在掩護物後射擊目標。雖然聽起來很厲害..........

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2157502/中國警察示範「轉彎槍」射中目標!網民質疑央視穿崩不連戲

笑屎了 原來拍親片一定要一 take 過

引用:
原帖由 HAPPYQ88 於 2018-9-10 05:31 PM 發表
在好些電影,子彈可以「拉西」甚至轉彎,在現實世界當然不太可能。不過中央電視台(CCTV)節目《加油向未來》,其中一集便請來中國特警示範「拐彎槍」,意思就是槍的前部分可以彎曲,方便特警躲在掩護物後射擊目標。雖然聽起來很厲害..........

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2157502/中國警% ...
最緊要你開心

引用:
原帖由 借錢梗要還 於 2018-9-10 18:10 發表
笑屎了 原來拍親片一定要一 take 過
哦 ~~  原來你以為拍緊戲.....

引用:
原帖由 大林林 於 2018-9-11 12:09 發表

最緊要你開心
我當然開心啦, 禾國那麼強大....
咁你呢 ? 回我post開心嗎? ....

引用:
原帖由 HAPPYQ88 於 2018-9-11 12:13 PM 發表

哦 ~~  原來你以為拍緊戲.....
盲嘅都睇到其中一個 short 係影到個特警冇戴眼罩而又射中個靶嘅啦,
原來你嘅邏輯係記錄片剪接馬虎就代表裡面武器係假
以後呢D低B野你自己係屋企開心就得啦,唔駛貼上黎喇

引用:
原帖由 借錢梗要還 於 2018-9-11 12:37 發表

盲嘅都睇到其中一個 short 係影到個特警冇戴眼罩而又射中個靶嘅啦,
原來你嘅邏輯係記錄片剪接馬虎就代表裡面武器係假
以後呢D低B野你自己係屋企開心就得啦,唔駛貼上黎喇 ...
啊 ~ 原來剪接既....做咩要剪接呢 ? 重要唔接戲喎 ? ANY肥..多謝你指點...C兄...明白了...
咁你都早d返屋企早d訓...保重身體 ~~ 保養下個腦..

拐彎槍最早出現在以色列

恭喜中國,這些槍在反恐上好有用
之前我也po過中國制的,質量不錯

有人笑屎人

1. 以為轉彎槍好高科技

2. 以為捉到c ctv 做假

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]