• 瀏覽: 1,684
  • 回覆: 13
政府,政棍議員,地產商只提及
反對填海,高價填海,

一就不填海,二就高價( 5000億 )去填,假議題也,最應該就是[合規而且低價的填海]。

引用:
原帖由 baycitizen2047 於 2018-9-3 04:49 PM 發表
政府,政棍議員,地產商只提及及
反對填海,高價填海,

一就不填海,二就高價(  4000億 )去填,假議題也,最應該就是[合規而且低價的填海]。
政府,政棍議員,地產商同在逃避低價填海

既然填海的時間是那麼久,這更加要及早啟動。

引用:
原帖由 baycitizen2047 於 2018-9-3 04:49 PM 發表
反對填海,高價填海,

一就不填海,二就高價(  4000億 )去填,假議題也,最應該就是[合規而且低價的填海]。
因為無論反對填海,還是高價填海,
同樣對商人有利,也同樣對一些與商人鈎結的
政棍議員有利。

引用:
原帖由 baycitizen2047 於 2018-9-3 05:03 PM 發表

因為無論反對填海,還是高價填海,
同樣對商人有利,也同樣對一些與商人鈎結的
政棍議員有利。
但填海主要目的不應用作私樓項目。

引用:
原帖由 baycitizen2047 於 2018-9-3 05:08 PM 發表

也不應借填海去制造社會對立

引用:
反對填海,高價填海,

咁個方案係乜?環團同唔同意?

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2018-9-3 05:14 PM 發表

咁個方案係乜?環團同唔同意?
非常簡單,立環保括免法,在重大社會利益情況下,只要做好環保要求,其他之環團一慨無須理會,理佢都on L 9,屋都冇得住,
學人講環保。

有人報大數,議員睇唔到,
造價應降低,有人唔想計,
失職議員多,老千笑呵呵

引用:
政府,政棍議員,地產商只提及
反對填海,高價填海,

一就不填海,二就高價( 5000億 )去填,假議題也,最應該就是[合規而且低價的填海]。
如果早幾年填海現時就唔會冇地起公屋

引用:
原帖由 baycitizen2047 於 2018-9-3 05:08 PM 發表

不作私樓項目咁可用造高爾夫球場

點解唔起堆填區去用來填海?

造噤大地, 而且香港嘅堆填區已飽和。

引用:

做熱帶雨林好唔好,有多個境點。🤣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]