• 瀏覽: 877
  • 回覆: 13
據美國有線電視新聞網(CNN) 8月31日報道,美國多名官員稱,美國情報部門和軍事目標專家已經擬定了一份有關敘利亞化學武器設施的初步清單,如果美總統特朗普下令對敘利亞發動新一輪空襲,那麽這些設施可能會遭到襲擊。

幾時會有化武襲擊? 只有美國最清楚  

新聞來源連結:
https://www.toutiao.com/a6596228496228352519/

白頭龜,拎cam, 霞姐。老林卅個,前片,單一出鏡,唔好重複穿崩。

花咗咁多資源支持叛軍,以為可以做個利比亞2.0,令敘利亞長期處於戰爭狀態。但老美又唔夠膽同俄國正面交鋒,令叛軍被慢慢消滅。而美只係得一個最後據點。
叛軍冇可能翻身喇。美國都係算把啦。

已經安排塔利班運化武過去了。

老美【老屈強力部門】!!!
沒有最無恥‘只有更無恥!!🤬

化武調查小組有報告了嗎?

俄國應該搶先宣佈叛軍有化武攻擊,然後即時將佢全部殺晒,噉就唔構成政府軍用化武嘅動機啦。

引用:
原帖由 KC15 於 2018-9-2 12:13 PM 發表
白頭龜,拎cam, 霞姐。老林卅個,前片,單一出鏡,唔好重複穿崩。
上星期咪拉到8個白頭盔成員偷運化武入敘利亞,點解主要傳媒無報?呢啲咪係西方控制哂媒體囉

美國又想玩「白頭龜」舊把戲麼?

引用:
原帖由 behappy1997 於 2018-9-2 01:07 PM 發表
化武調查小組有報告了嗎?
所謂化武生產工廠實驗室倉庫都在「調查人員」到達前都炸到稀巴爛,點查?
到一片泥頭的前面,話相信裏面曾經有可以用來製造化武的工具,例如電飯煲,火爐,水煲,湯煲,水樽,杯,碗,盤,碟,刀,叉⋯⋯?
還是話經過美軍轟炸之後,附近居民完全沒有任何被化學物質感染,證明完全沒有化學物質,更加沒可能有化武⋯⋯
真有化學品的話,儲存地點被美軍如此轟炸,肯定會造成大量人死傷,超過當年在印度博帕爾聯合碳化的農藥化工廠事件!
https://zh.wikipedia.org/zh-tw/博帕爾事件

美國屈伊拉克有大殺傷力武器而聞名於世,呢次又想搞乜

引用:
原帖由 Hung196108 於 2018-9-2 01:31 PM 發表

所謂化武生產工廠實驗室倉庫都在「調查人員」到達前都炸到稀巴爛,點查?
到一片泥頭的前面,話相信裏面曾經有可以用來製造化武的工具,例如電飯煲,火爐,水煲,湯煲,水樽,杯,碗,盤,碟,刀,叉⋯⋯?
還是話經過美軍轟炸之後,附近居民完全沒有任何被化學物質感染,證明完全沒有化學物質,更加沒可能有化武⋯⋯
真有化學品的話,儲存地點被美軍如此轟炸,肯定會造成大量人死傷,超過當年在印度博帕爾聯合碳 ...
化學武器原料只要一點點泥土樣品就可以驗出嚟,而且非常準確,看看英國前俄羅斯間諜落毒事件就知道。就算喺整棟建築物唔見咗,周邊土壤植物都可以驗出殘留。根本冇得走

引用:
原帖由 behappy1997 於 2018-9-2 02:41 PM 發表

化學武器原料只要一點點泥土樣品就可以驗出嚟,而且非常準確,看看英國前俄羅斯間諜落毒事件就知道。就算喺整棟建築物唔見咗,周邊土壤植物都可以驗出殘留。根本冇得走 ...
俄羅斯人腦殘還是英國人腦殘?
英國要屈俄羅斯人,當然一定用俄羅斯特產;
俄羅斯人話這個間諜連普通人都不如,點解重要理佢點?一個仙都不值得花。

至於對敍利亞化武工廠的調查咁耐都無結果,咁即係⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]