• 瀏覽: 18,937
  • 回覆: 160
  • 追帖: 2
+28
中國2000年入世貿后主要靠美國歐盟市場先經濟起飛,而家美國要全力打沉中國,歐盟都跟美國,中國還擊力其實好弱,最肯定係中國工人至少會有三億人失業,中產一億人失業,中國唯有等川普下台新政府改變政策先有機會回復今日的經濟實力,但中間過程起碼要十年時間。大家勿話我反中國,我只係講出客觀事實。

認輸就好似本日咁 輸一百年 一世俾人 壓迫 明搶
香港人交稅 已經日日屌下鬼  巴巴閉閉
如果美國贏 你d錢俾人搶晒  囡又俾人溝晒🙊🙊

引用:
原帖由 僻易眼中釘 於 2018-8-31 09:09 PM 發表
中國2000年入世貿后主要靠美國歐盟市場先經濟起飛,而家美國要全力打沉中國,歐盟都跟美國,中國還擊力其實好弱,最肯定係中國工人至少會有三億人失業,中產一億人失業,中國唯有等川普下台新政府改變政策先有機會回復今日的經濟實力,但中間過程起碼要十年時間。大家勿話我反中國,我只係講出客觀事實。 ...
呵呵....我們是中國人....學習歷史...面對將來

中國人要捱十年苦 咁美國呢 可能都係要挨十年 仲耐啲都唔出奇 因為中國你迫佢佢會進步 但係美國 大食懶惰

引用:
原帖由 僻易眼中釘 於 2018-8-31 09:09 PM 發表
中國2000年入世貿后主要靠美國歐盟市場先經濟起飛,而家美國要全力打沉中國,歐盟都跟美國,中國還擊力其實好弱,最肯定係中國工人至少會有三億人失業,中產一億人失業,中國唯有等川普下台新政府改變政策先有機會回復今日的經濟實力,但中間過程起碼要十年時間。大家勿話我反中國,我只係講出客觀事實。 ...
中國不是一早支爆嗎?
為何中國經濟過去是良好,甚至超好?
自打咀吧嗎?

引用:
中國2000年入世貿后主要靠美國歐盟市場先經濟起飛,而家美國要全力打沉中國 ...
又係"勸降post"
笑死人

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2018-8-31 10:21 PM 發表
中國人要捱十年苦 咁美國呢 可能都係要挨十年 仲耐啲都唔出奇 因為中國你迫佢佢會進步 但係美國 大食懶惰
如果中國要捱十年,美國就從此消失了

引用:
客觀事實唔該比啲數據嚟支持
嗰3+1億點計出嚟?
大陸而家勞動人口係幾多 中產又係幾多?
唔好話我撐中 我只係覺得你好on9

引用:
原帖由 starr 於 2018-8-31 10:27 PM 發表

如果中國要捱十年,美國就從此消失了
師兄 雖然我都係支持中國 但是到美國消失 咁又唔會 但係相信中國會超前 若果美國唔改變自己霸權 思維 唔打仗的話 只會被中國拋離

中國苦,美國就好? 什麼邏輯,求高人解答!

打手咁緊張中國人捱苦 

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2018-8-31 10:31 PM 發表
師兄 雖然我都係支持中國 但是到美國消失 咁又唔會 ...
我所指既"消失",係分裂
尤其是加洲,如果計GDP大概係全世界排第5既國家
加洲又靠近太平洋同東亞經濟聯繫大,唔會願意緊跟華盛頓損害本身利益

點解有洋蔥頭同豬頭。呢啲咪分別囉!咁仲有無討論嘅必要呢?

引用:
原帖由 starr 於 2018-8-31 10:35 PM 發表

我所指既"消失",係分裂
尤其是加洲,如果計GDP大概係全世界排第5既國家
加洲又靠近太平洋同東亞經濟聯繫大,唔會願意緊跟華盛頓損害本身利益
若是如此 真係有機會發生

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]