• 瀏覽: 283,130
  • 回覆: 23
  • 追帖: 4
+3
引用:
原帖由 lmichael 於 2018-9-1 12:58 PM 發表

咁你即係反對忠於習近平家族,習近平父親乃開國元首,開創改革開放,在鄧小平協助下,成績輝煌,習近平近年成績有目共賭,忠於習近平家族,根本是黨和國家核心價值,你做咩野反對?
你想做國內敵對勢力?其心惡毒。 ...
以為扮嘢就可以瓦解愛國勢力,削弱團結的力量,可笑又可憐

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-9-1 03:24 PM 發表

口裡說團結,實際上反對習近平主席,否定習近平父親開國元首地位,改革開放成就,你陰謀不會得呈的。
自己白痴就以為異見的比你弱智,其實,所有人都知道你在做什麼

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-9-1 07:47 PM 發表

你到現在都唔肯支持習近平,對於習仲勛對建國和改革開放既領導地位,肆意攻擊,呢度所有人都見到。
得啦得啦~~~你搵個人呢支持你睇下

引用:
原帖由 lawo 於 2018-9-3 01:23 PM 發表

班賤人己經將獨念播到全港大學,特別是所有學生會,大陸同建制派重懶懶閒,政府更是得過且過,一拖二十多年........唉!

今天TVB新聞,又輪到中大學生會,將來或現在畢業的大學生,七八成都是港獨份子,
大家竟然不覺嚴重??????? ...
唔係懶懶閒,而係要令香港無得翻身。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-9-3 02:55 PM 發表

令香港無得翻身都有可能, 中央都忍得班反賊耐。
其實只要再諗深d,你估港獨真係可以抑制?反中嘅,特別係年青人真係會對大陸改觀?你估習近平睇唔到?本來,香港應該會係一帶一路上有角色,但呢家睇睇下好難講,分分鐘夠唔住,所以同對付台灣一樣,陰乾香港,既然咁妥中國嘛,就要你屎都無得食。

至於唔反中嘅,大灣區其實就係特登為佢地安排。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-9-3 06:57 PM 發表

高位買港樓的人要小心又變負資產, 唔係陰乾咁簡單。
咁我又睇唔到樓市會塌下來

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-9-4 09:02 AM 發表

被陰乾的城市, 樓市會不下跌?
香港的樓市,支持的是內地人

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-9-4 09:12 AM 發表

內地人都是想投資賺錢, 唔通貪香港迫咩?
被陰乾的城市還有升值潛力嗎?
我唔一定啱,而呢一刻我又唔想打字解釋,只能講,你啱都有可能。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-9-4 09:12 AM 發表

內地人都是想投資賺錢, 唔通貪香港迫咩?
被陰乾的城市還有升值潛力嗎?
好,有d時間,解釋一下,當然,我唔一定啱。

首先,暫時呢講,人仔仍然唔可以浮動,於是乎走資仍然會出現,而喺兩害取其輕下,d錢落呢香港總好過去外國。

第二,某程度呢講,香港嘅樓市同股市,已經發展到係獨立嘅天地,純粹係一個賭場。

第三,唔好忘記,大陸樓係一定唔會俾佢喪升,於是乎,d資金就會流入香港。

第四,所謂陰乾,並唔一定變成死城,而且當中亦會有緩衝期,當然,假如有日人仔可以自由浮動,無咗走資嘅問題,而香港又被徹底陰乾,咁呢個時候,五線城市就真係唔出奇。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]