• 瀏覽: 283,284
  • 回覆: 14
  • 追帖: 4
+3
引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 03:28 PM 發表
奉勸林鄭, 當機立斷
兩害取其輕, 既然忌諱廿三立法可能引來激烈反抗, 為何不也同樣假設, 不立法會坐大港獨勢力和氣焰, 極可能在林鄭任內引發一場不可估量的流血革命, 令政途蒙上不可挽救的污點….
畢竟在香港追求安定繁榮的人, 遠比追求玉石俱焚的人要多很多。
港澳辦主任張曉明率先開腔,直指香港民族黨鼓吹港獨是違法行為, 中央是「零容忍」的。如今相隔不夠兩週,中央主管港澳事務的常委韓正已接見了 ...
哈哈,自從777上台後,港獨本來無人再提起,點解突然又熱炒?唔通之前x浩天佢地放緊假,現在先返工?
突然老廉執位,下一步白溫換人,咁。。。689都幾難唔落鑊。
都抵佢死,咁整煲呔,有咁耐風流。。。港獨廿三條都係689個派用來警告777, 你搞我,我都可以搞返你。。。而已。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 06:59 PM 發表

港獨突然又熱炒是為23條立法開路。
至於你那些陰謀論都幾好笑, 林鄭之前怎樣搞CY? 她為何最先不參選特首, 見胡塗官參選她才上馬參選?
老廉之前大風暴,就係理調查主任覺得夠料郁689, 但比白溫壓主,你無見,個調查主任終於坐正左。
你唔係以為胡鬚同777真係敵對?胡鬚,777, 煲呔都係同一班人,叫公務員黨。講到胡鬚係犯民,中央信佢唔過,但係。。。。佢做財爺時間長過689做特首,原來中央信佢唔過。
成件事係,背後特首終於拉到689落台,咁其實邊個公務員做,都係佢既人,就係咁,兩個公務員做左場戲,就選左個聲稱中央無讓步既777啦。
其實689係老左輩份好低,係班西環,國企人想佢做代言人而已。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 07:38 PM 發表

胡鬚HEA到連中央都看見, 分分鍾又變成多個煲呔浪費公帑, 香港怎樣發下去呢?
咁比佢做咁耐財爺?財爺唔駛做?

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 07:51 PM 發表

財爺自己爆逢週六,日不會接下屬電話, 如在週六,日發生天災人禍, 做特遇總不可能自我逍遙
首先,有人信,信咁樣都有人搵佢做財爺,仲做咁多年,中間仲要經歷幾個金融危機,原來可以hea做就解決左。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-8-30 08:15 PM 發表

同樣一樣可以講成廉署收老美黑金,放生泛民,執行處李婆就係黑金接頭人,CY繳槍不殺,只要求交李婆出來
係 其實係網友自行判斷,邊個有道理。
當年689參選,唐宮事件一爆出來,邊個第一時間跳出來要選?唔記得?係老鼠曾呀,點解?因為係在港黨員系統,佢遠比689高級,原來唔係港人治港,係黨員治港,點解唔係佢?

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 09:02 AM 發表

頭十年他做得不錯, 但2011年2月23日宣佈派錢,曾俊華公布的財政預算案,被指欠缺長遠規劃、沒有遏抑樓價和控制通脹等,亦有市民不滿硬注資240億到強積金而非派現金、惟曾俊華堅拒聆聽民意,聲言方案無讓步空間。社會各界一直未有停止抨擊曾俊華,一星期後,曾俊華在壓力下改變初衷,3月6日,泛民主派發起名為「反對短視預算案」的反預算案遊行,根據警方估計,總共逾 6800人參與遊行。2011年2月, ...
咦?你咁講好矛盾呀。特首選舉,保皇唔係講到胡鬚係泛民棋子,美英特務咩?你現在又話泛民要胡鬚下台,好亂呀,邊樣先真?哈哈哈

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 04:15 PM 發表

所以話犯民至衰格囉, 胡鬚在做到野時就反, 唔做野時就BUY佢....
總之阻止香港發展係犯民嘅任務, 讓市民產生錯覺, 凡中央任命的都做唔到野。
你上網翻查胡鬚的政治生涯是有詳細記錄的。 ...
咁即係以前唔係美英特務,後來選特首變成係?

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 04:42 PM 發表

乜有人講過胡鬚係美英特務咩?
黎智英操縱選舉從幕後跳到前台,替曾俊華造勢吶喊,正是他們之間的共進退關係,以及與背後的外部勢力關係的明證
原來黎勾結智英同外部勢力都唔係特務?
黨報自己講呀。。。

http://paper.wenweipo.com/2017/03/14/WW1703140002.htm

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 05:27 PM 發表

SORRY! 我冇睇黨報
原來係睇毒果大既。唔怪得會咁混亂啦。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 07:43 PM 發表

習大大延續上兩屆改革開放政策, 令人民走向富強, 世界有目共睹。
又積極建立與多個非洲國家共同建設的夥伴關係, 助非洲走出貧困, 又成就金正恩破冰與美帝會面。
佢唔可以做到死為止, 係你地驚佢做到死為止, 令中國崛起不會停止。 ...
咁樣的話,習帝死左,邊個繼位?又無左隔代欽點,我解議,由忠於習近平,加強為忠於習近平家族,由習家族既人繼位。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-9-1 09:44 AM 發表

你以為習大大是欽點? 如果是都証明中共夠晒眼光。
你可查找習大大的生平, 他是從小在農村由低做起, 經過千錘百鍊, 才養成經得起風浪, 做得起大事的人。至於由誰人繼位不用你擔心, 中共在培育政治人才方面, 比起任何一個國家都做得出色。 ...
哦?咁原來薄希來唔係咩?
我係號召忠於習近平家族呀,你居然反對,用心真係惡毒。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-9-1 11:04 AM 發表

薄希來貪污呀!
你號乜召忠於習近平家族呀?你分明係度玩分化呀?
咁你即係反對忠於習近平家族,習近平父親乃開國元首,開創改革開放,在鄧小平協助下,成績輝煌,習近平近年成績有目共賭,忠於習近平家族,根本是黨和國家核心價值,你做咩野反對?
你想做國內敵對勢力?其心惡毒。

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-9-1 03:00 PM 發表

以為扮嘢就可以瓦解愛國勢力,削弱團結的力量,可笑又可憐
口裡說團結,實際上反對習近平主席,否定習近平父親開國元首地位,改革開放成就,你陰謀不會得呈的。

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-9-1 05:48 PM 發表

自己白痴就以為異見的比你弱智,其實,所有人都知道你在做什麼
你到現在都唔肯支持習近平,對於習仲勛對建國和改革開放既領導地位,肆意攻擊,呢度所有人都見到。

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-9-1 07:48 PM 發表

得啦得啦~~~你搵個人呢支持你睇下
原來有人支持你咩?我指出你反對習近平,攻擊習仲勛,呢度原來有人為你辯解咩?證據確鑿,無人可以為你辯解,你心虛到連習近平,習仲勛提都唔敢提,唔係心虛,係咩野?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]