• 瀏覽: 283,098
  • 回覆: 430
  • 追帖: 4
+3
香港勝在太多漢奸。政府入邊更多

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2018-8-31 10:05 AM 發表

咁咪可以任意決定係咪叛國囉
劉曉波是因為發表《零八憲章》而被判「煽動顛覆國家政權罪
我只是用他來借喻你所述黑社會過檔是否傾掂數的例子

引用:
原帖由 劉婕 於 30/8/2018 15:28 發表
奉勸林鄭, 當機立斷
兩害取其輕, 既然忌諱廿三立法可能引來激烈反抗, 為何不也同樣假設, 不立法會坐大港獨勢力和氣焰, 極可能在林鄭任內引發一場不可估量的流血革命, 令政途蒙上不可挽救的污點….
畢竟在香港追求安定繁榮的人, 遠比追求玉石俱焚的人要多很多。
港澳辦主任張曉明率先開腔,直指香港民族黨鼓吹港獨是違法行為, 中央是「零容忍」的。如今相隔不夠兩週,中央主管港澳事務的常委韓正已接見了 ...
共賊黨為害人間,當機立斷滅共賊

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 09:02 AM 發表

頭十年他做得不錯, 但2011年2月23日宣佈派錢,曾俊華公布的財政預算案,被指欠缺長遠規劃、沒有遏抑樓價和控制通脹等,亦有市民不滿硬注資240億到強積金而非派現金、惟曾俊華堅拒聆聽民意,聲言方案無讓步空間。社會各界一直未有停止抨擊曾俊華,一星期後,曾俊華在壓力下改變初衷,3月6日,泛民主派發起名為「反對短視預算案」的反預算案遊行,根據警方估計,總共逾 6800人參與遊行。2011年2月, ...
咦?你咁講好矛盾呀。特首選舉,保皇唔係講到胡鬚係泛民棋子,美英特務咩?你現在又話泛民要胡鬚下台,好亂呀,邊樣先真?哈哈哈

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 08:54 發表

政府只有CY發現, 一哥詐唔知, 奈何?
所以早前韓正就叫晒紀律部隊上京,就係要出聲叫做野,否則每年咁多解放軍武警復員轉業,將呢批人撥到香港取代本地人

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 03:28 PM 發表
奉勸林鄭, 當機立斷
兩害取其輕, 既然忌諱廿三立法可能引來激烈反抗, 為何不也同樣假設, 不立法會坐大港獨勢力和氣焰, 極可能在林鄭任內引發一場不可估量的流血革命, 令政途蒙上不可挽救的污點….
畢竟在香港追求安定繁榮的人, 遠比追求玉石俱焚的人要多很多。
港澳辦主任張曉明率先開腔,直指香港民族黨鼓吹港獨是違法行為, 中央是「零容忍」的。如今相隔不夠兩週,中央主管港澳事務的常委韓正已接見了 ...
我就唔信林鄭係任期內敢立。
傳統公務員性格

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 08:54 AM 發表

政府只有CY發現, 一哥詐唔知, 奈何?
好多人以為反中一定有收美國錢,其實,咁樣係唔啱嘅,

因為,好多有學識嘅人,基於一路以呢嘅教育、認知,都完完全全Buy晒美國嘅一套,佢地唔使講一定會唔認同中國任何一樣嘅決策,就算係高官。

所以,香港真係一個非常麻煩嘅地方。應該話無得搞,一定死硬。

引用:
原帖由 劉婕 於 30/8/2018 15:28 發表
奉勸林鄭, 當機立斷
面對港獨問題,餐餐遺憾,鑊鑊廢嗡,憾佢mother !而二十三條遲遲不推出去立法! 綜觀其近期之態度及表現,淋病絕對是無間道二五西,繼貪曾後又一件港英餘孽特首。飲英蟈奶長大的前朝黃皮白心孤臣棄婦,深受殖民地的精英奴才教育,唯主子命是從培養而登高位,對英夷感恩戴德以圖後報,只會陽奉陰違為官不作為而已,焉能真心效忠中央及特區政府!

引用:
原帖由 懷念黃金時代HK 於 2018-8-31 10:30 AM 發表

共賊黨為害人間,當機立斷滅共賊
共產黨轉投外國勢力那批確實為害人間, 應當機立斷滅黃

引用:
原帖由 hahaming123 於 2018-8-31 11:08 AM 發表

我就唔信林鄭係任期內敢立。
傳統公務員性格
還有4 年讓她洗底

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-8-31 10:59 AM 發表

所以早前韓正就叫晒紀律部隊上京,就係要出聲叫做野,否則每年咁多解放軍武警復員轉業,將呢批人撥到香港取代本地人
交流團由保安局局長及五個紀律部隊首長率領,團員包括懲教署、香港海關、消防處、入境事務處和警務處的代表,合共約一百二十人。
這次會面後, 香港黃媒似乎沒什麼大抺黑。
中央作出了如此重大的配合, 林鄭如果錯失這次良機不推廿三條, 就真係抵俾人插。

引用:
原帖由 hoyingyum 於 2018-8-31 09:17 AM 發表
鑑於點泛民一連串謊詚事件,看來廾三條立法應是時侯了!
配合晒天時地人和, 中央高調參與, 現在立法應是最佳時機!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]