• 瀏覽: 283,071
  • 回覆: 430
  • 追帖: 4
+3
引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 19:35 發表

當時法官未被發現係顏色革命的幫兇。
而且警隊收到指令要寬鬆處理集會問題, 反而被黃絲圍剿旺角警署, 形勢很不尋常。
七警被判刑時仲未被發現?警察三萬人集會正正為七警而開,如當晚食住個勢,將班法官拘捕,政府就已經可以奪回司法控制權

引用:
原帖由 石叻 於 2018-8-30 04:30 PM 發表

廿三條誤港,必然會引發社會不安!這是梁振鷄密謀回朝明晃子。
釘子建個場戲,開頭我真的被引起不安!睇嚟民主黨更加引社會不安!

引用:
原帖由 kp9447 於 2018-8-30 08:07 PM 發表

佢地班係五毛,收錢攪愚民,替雜種做事,樓主已被xN次了。
吹來吹去咪係個幾隻五毛,有識之香港人跟本唔睇班五毛寫乜。係得我地幾個無事做,得閒出來x吓班五毛。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 07:51 PM 發表

財爺自己爆逢週六,日不會接下屬電話, 如在週六,日發生天災人禍, 做特遇總不可能自我逍遙
首先,有人信,信咁樣都有人搵佢做財爺,仲做咁多年,中間仲要經歷幾個金融危機,原來可以hea做就解決左。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-8-30 08:15 PM 發表

同樣一樣可以講成廉署收老美黑金,放生泛民,執行處李婆就係黑金接頭人,CY繳槍不殺,只要求交李婆出來
係 其實係網友自行判斷,邊個有道理。
當年689參選,唐宮事件一爆出來,邊個第一時間跳出來要選?唔記得?係老鼠曾呀,點解?因為係在港黨員系統,佢遠比689高級,原來唔係港人治港,係黨員治港,點解唔係佢?

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2018-8-30 05:32 PM 發表
二十三條要全體立法會議員過3份2讚成先通過到,根本係浪費時間的不可能任務!
搞咁多做乜,米比泛民班人開個新題目搞搞震,一地兩檢後佢地都無乜新議題搞搞震。

其實現正是立23條最好時機
1。佔中後反對派實力大減,能否再動員大規模示威成疑。
2。DQ 議員後,反對派議員人數減少
3。中美貿易戰,加中東伊朗問題,美國唔得閒理香港
4。佔中後有部分市民反而更支持立23條。

引用:
原帖由 石叻 於 2018-8-30 08:14 PM 發表

中共有膽量就去做,到時給美國順便取消香港關係法。🤣🤣🤣
儍㗎中國香港事關老美鬼事?痴人痴語

引用:
原帖由 石叻 於 2018-8-30 08:11 PM 發表

習總沒有這高智慧。
佢其實只有小學畢業

引用:
原帖由 不切實際 於 2018-8-30 20:29 發表
其實現正是立23條最好時機
1。佔中後反對派實力大減,能否再動員大規模示威成疑。
2。DQ 議員後,反對派議員人數減少
3。中美貿易戰,加中東伊朗問題,美國唔得閒理香港
4。佔中後有部分市民反而更支持立23條。 ...
問題唔係立唔立23條,而係法庭能否作出相稱審判

以現時情況,即使有23條,最後都只會輕判罰款緩刑,搞不好仲會成為案例,到最後有23條等如無

要立23條首先要消滅司法界,否則難以發揮效用

嗱!前車可鑑!之前有三個特首,邊個可以連任做到尾?咪唔做嘢嗰個囉!

樓主教特首做野,好叻

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 07:02 PM 發表

起訴cy ugl 事件, 已由泛民承認左CY是漏了申報利益, 跟廉署調查結果一樣---不是貪污。
漏申報在公職人士來說是刑事的,曾蔭權能被入罪的那一條都是漏申報。所以應該一視同仁被起訴,最終有無罪就由法庭決定。

引用:
原帖由 石叻 於 2018-8-30 08:11 PM 發表

習總沒有這高智慧。
是反中嘅完全沒有智慧。

夠膽成立一個小組調查689。
將689繩之於法。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]