• 瀏覽: 282,810
  • 回覆: 430
  • 追帖: 4
+3
引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 05:25 PM 發表

菜總統都超越晒啦!
你搞錯了,菜省長只是配合中共在台灣省推行政策

快D填海。走左都末起到樓。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 05:24 PM 發表

我寫漏左個難字,
我想寫:新一代好難明
其實唔係真係好難明,只係有一種執念,呢個亦同時係香港永遠都唔可以有創新嘅原因。

琴日有白痴話要有叛逆精神,其實就得個講字,佢地其實根本跳唔出舊有思維,例如一定西方人講咩就咩野叫啱,單憑呢樣野,就已經唔可能有創新思維。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 16:28 發表

還有4 年望林鄭洗底。
所以韓正直接搵紀律部隊傾,如林鄭仲未肯做野,就搵警察向林鄭迫宮落台

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-8-31 05:32 PM 發表

其實唔係真係好難明,只係有一種執念,呢個亦同時係香港永遠都唔可以有創新嘅原因。

琴日有白痴話要有叛逆精神,其實就得個講字,佢地其實根本跳唔出舊有思維,例如一定西方人講咩就咩野叫啱,單憑呢樣野,就已經唔可能有創新思維。 ...
未捱過嘅人係比較天真D。
白人看通白痴易呃, 專供呃佢地

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-8-31 05:40 PM 發表

所以韓正直接搵紀律部隊傾,如林鄭仲未肯做野,就搵警察向林鄭迫宮落台
中央唔會好似犯民咁不近人情, 一年內林鄭點都做得多過煲呔, 煲呔都冇被中央迫宮

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 05:42 PM 發表

未捱過嘅人係比較天真D。
白人看通白痴易呃, 專供呃佢地
又no,其實白人都一樣好豬,掌權只係少數人

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 17:46 發表

中央唔會好似犯民咁不近人情, 一年內林鄭點都做得多過煲呔, 煲呔都冇被中央迫宮
煲呔年代未有港獨,但林鄭仲未肯做野,就出警察迫宮,順道將政府黃人一併揪出

呢個世界從來都係人多槍多既話事,香港邊班人最人多槍多,中央當然搵佢地來傾

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 05:17 PM 發表

特朗普從來都不講人權, 更是大好時機立23條
佢唔講人權無所謂架,咁下次總統選舉咪無得連任囉 ,民主國家就係咁,你要做啲野出黎令多數人民覺得你好,自己就會選你,相反獨裁政權就無須要做野令人民覺得你好,可以以自己為先,加上習皇帝而仲可以做到死為止,佢仲點會同你講人權

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 05:27 PM 發表

SORRY! 我冇睇黨報
原來係睇毒果大既。唔怪得會咁混亂啦。

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-8-31 07:24 PM 發表

原來係睇毒果大既。唔怪得會咁混亂啦。
睇過幾年毒果咁啦, 早早發現它超級誇大抺黑。現在轉睇4個台的電視新聞, 你覺得我混亂, 還是你未習慣到簡而清的回應呢?

引用:
原帖由 陳鑫淼 於 2018-8-31 06:34 PM 發表

佢唔講人權無所謂架,咁下次總統選舉咪無得連任囉 ,民主國家就係咁,你要做啲野出黎令多數人民覺得你好,自己就會選你,相反獨裁政權就無須要做野令人民覺得你好,可以以自己為先,加上習皇帝而仲可以做到死為止,佢仲點會同你講人權 ...
習大大延續上兩屆改革開放政策, 令人民走向富強, 世界有目共睹。
又積極建立與多個非洲國家共同建設的夥伴關係, 助非洲走出貧困, 又成就金正恩破冰與美帝會面。
佢唔可以做到死為止, 係你地驚佢做到死為止, 令中國崛起不會停止。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-8-31 06:02 PM 發表

煲呔年代未有港獨,但林鄭仲未肯做野,就出警察迫宮,順道將政府黃人一併揪出

呢個世界從來都係人多槍多既話事,香港邊班人最人多槍多,中央當然搵佢地來傾 ...
警察迫宮會不會變成美國?

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-31 19:47 發表

警察迫宮會不會變成美國?
最多似泰國,每次泰國兵變都係皇帝背後發功。韓正見紀律部隊,就係發出信息要紀律部隊放手幹

而且香港有解放軍,萬一警察不受控,就出解放軍連警察都幹掉,所以亂不來

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-8-31 05:51 PM 發表

又no,其實白人都一樣好豬,掌權只係少數人
千金難買少年窮, 正好反映現今世代的世界, 好多人都係身在福中不知福, 養成嬌縱欠缺分析能力, 好豬但不盲從附和, 都係一種福氣。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]