• 瀏覽: 283,131
  • 回覆: 430
  • 追帖: 4
+3
引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-8-30 07:59 PM 發表

可能是北京計錯數,以為林鄭可信。

但更怕的是,北京其實早就了解她的為人,而之所以選擇她,而讓梁振英離開,最主要就是讓香港求仁得仁,讓它慢慢失去利用價值。 ...
香港政府內部有人和特首對著幹, 上午特首講的話, 下午就有人出來澄清, 究竟是澄清還是對著幹呢?過去中央多次讓香港求仁得仁, 但人心不足蛇吞象, 想奪位的人食住上, 如果這些人成功, 香港就真的失去價值。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2018-8-30 07:33 PM 發表

本身係14K 轉去新x安唔算背叛?
傾掂數就唔算背叛, 好似劉曉波和劉霞, 前者傾唔掂, 後者傾得掂

快推高樓市,支持地產霸權!

引用:
原帖由 kaiser2 於 2018-8-30 08:17 PM 發表

你收皮啦,乜都唔識
你識乜呢?你連意見都俾唔出, 你收皮先啱

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-8-30 08:17 PM 發表

七警被判刑時仲未被發現?警察三萬人集會正正為七警而開,如當晚食住個勢,將班法官拘捕,政府就已經可以奪回司法控制權
政府只有CY發現, 一哥詐唔知, 奈何?

林奠應做吾做!
奠弱華應告吾告!

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-8-30 08:22 PM 發表

首先,有人信,信咁樣都有人搵佢做財爺,仲做咁多年,中間仲要經歷幾個金融危機,原來可以hea做就解決左。
頭十年他做得不錯, 但2011年2月23日宣佈派錢,曾俊華公布的財政預算案,被指欠缺長遠規劃、沒有遏抑樓價和控制通脹等,亦有市民不滿硬注資240億到強積金而非派現金、惟曾俊華堅拒聆聽民意,聲言方案無讓步空間。社會各界一直未有停止抨擊曾俊華,一星期後,曾俊華在壓力下改變初衷,3月6日,泛民主派發起名為「反對短視預算案」的反預算案遊行,根據警方估計,總共逾 6800人參與遊行。2011年2月,中大香港亞太研究所民調顯示,包括財政司長曾俊華在內的官員民調下跌至新低,曾俊華評分為不及格。研究所分析指,民調下跌很大可能與預算案廣受批評有關。公民黨及職工盟要求財政司長曾俊華下台,連港大社會工作及社會行政學系講座教授周永新也批評今次預算案推出後遭各界狠批及質疑,認為曾俊華作為財金最高決策人卻不獲市民信任,應問責辭職。
此後他開始HEA做。

引用:
原帖由 friendchanli 於 2018-8-30 08:27 PM 發表

搞咁多做乜,米比泛民班人開個新題目搞搞震,一地兩檢後佢地都無乜新議題搞搞震。
預左犯民會搞搞震, 但唔可以因為咁而斬腳趾避沙蟲。

引用:
原帖由 sikwai5568 於 2018-8-30 08:44 PM 發表
樓主教特首做野,好叻
香港人個個都教特首做野啦, 我唔係最叻嗰個, 但我係最客氣嗰個

引用:
原帖由 derbi 於 2018-8-30 09:05 PM 發表

漏申報在公職人士來說是刑事的,曾蔭權能被入罪的那一條都是漏申報。所以應該一視同仁被起訴,最終有無罪就由法庭決定。
公職人士在海外有收入的人漏報的情況很普遍, 要起訴就會令政府內部大動盪, 曾蔭權事件不是發生在海外, 有別於其他人。

引用:
原帖由 不切實際 於 2018-8-30 08:29 PM 發表
其實現正是立23條最好時機
1。佔中後反對派實力大減,能否再動員大規模示威成疑。
2。DQ 議員後,反對派議員人數減少
3。中美貿易戰,加中東伊朗問題,美國唔得閒理香港
4。佔中後有部分市民反而更支持立23條。 ...
同意現在是最好時機

鑑於點泛民一連串謊詚事件,看來廾三條立法應是時侯了!

引用:
原帖由 a94922905 於 2018-8-30 09:23 PM 發表
夠膽成立一個小組調查689。
將689繩之於法。
梁計猖咪成立左一個小組調查689囉, 快D催佢唔好放軟手腳啦。

引用:
原帖由 28chris 於 2018-8-31 08:27 AM 發表

林狗女白痴一名
石叻幾時變成林狗女?

事實上等緊時機,等緊比旺暴更嚴重事件,最好要出動解放軍,到時就會強制立法,不過香港也會變成一國一制

香港不立法中國反而可以用比23更嚴的國安法替代,反而對泛民及背後勢力更不利,所以對泛民最有利是盡快立一條寬鬆的反分裂法

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]