• 瀏覽: 282,796
  • 回覆: 430
  • 追帖: 4
+3
引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 03:28 PM 發表
奉勸林鄭, 當機立斷
兩害取其輕, 既然忌諱廿三立法可能引來激烈反抗, 為何不也同樣假設, 不立法會坐大港獨勢力和氣焰, 極可能在林鄭任內引發一場不可估量的流血革命, 令政途蒙上不可挽救的污點….
畢竟在香港追求安定繁榮的人, 遠比追求玉石俱焚的人要多很多。
港澳辦主任張曉明率先開腔,直指香港民族黨鼓吹港獨是違法行為, 中央是「零容忍」的。如今相隔不夠兩週,中央主管港澳事務的常委韓正已接見了 ...
是五毛要先搞流血革命,我睇唔出現在有邊個傻到去搞革命,一個玩龜的自閉仔,可以搞出隊軍隊嗎?

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-8-30 07:33 PM 發表

老廉之前大風暴,就係理調查主任覺得夠料郁689, 但比白溫壓主,你無見,個調查主任終於坐正左。
你唔係以為胡鬚同777真係敵對?胡鬚,777, 煲呔都係同一班人,叫公務員黨。講到胡鬚係犯民,中央信佢唔過,但係。。。。佢做財爺時間長過689做特首,原來中央信佢唔過。
成件事係,背後特首終於拉到689落台,咁其實邊個公務員做,都係佢既人,就係咁,兩個公務員做左場戲,就選左個聲稱中央無讓步既 ...
胡鬚HEA到連中央都看見, 分分鍾又變成多個煲呔浪費公帑, 香港怎樣發下去呢?

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 07:38 PM 發表

胡鬚HEA到連中央都看見, 分分鍾又變成多個煲呔浪費公帑, 香港怎樣發下去呢?
咁比佢做咁耐財爺?財爺唔駛做?

二十三條是讓香港自己立法,但如果林太左閃右避,最後可能要人大把反分裂法擺入基本法附件內,

引用:
原帖由 philipccl 於 2018-8-30 07:37 PM 發表

是五毛要先搞流血革命,我睇唔出現在有邊個傻到去搞革命,一個玩龜的自閉仔,可以搞出隊軍隊嗎?
初初都有人話長毛和郁民只識得罵, 對政府沒什麼殺傷力, 但多年來他們一直影響著下一代, 才搞出那麼多年青激進分子爭入立法會, 搏取一夜名。
旺暴一役搞魚旦革命, 你不見流血收場嗎?

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-8-30 07:40 PM 發表

咁比佢做咁耐財爺?財爺唔駛做?
財爺自己爆逢週六,日不會接下屬電話, 如在週六,日發生天災人禍, 做特遇總不可能自我逍遙

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 06:52 PM 發表

如果林鄭不幸被你言中, 代表著香港選特首是沒有欽點的。
可能是北京計錯數,以為林鄭可信。

但更怕的是,北京其實早就了解她的為人,而之所以選擇她,而讓梁振英離開,最主要就是讓香港求仁得仁,讓它慢慢失去利用價值。

唔係好打得,係吹得,吹簫好吹得

引用:
原帖由 石叻 於 2018-8-30 04:30 PM 發表

廿三條誤港,必然會引發社會不安!這是梁振鷄密謀回朝明晃子。
佢地班係五毛,收錢攪愚民,替雜種做事,樓主已被xN次了。

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-8-30 07:59 PM 發表

可能是北京計錯數,以為林鄭可信。

但更怕的是,北京其實早就了解她的為人,而之所以選擇她,而讓梁振英離開,最主要就是讓香港求仁得仁,讓它慢慢失去利用價值。 ...
習總沒有這高智慧。

引用:
原帖由 林燊 於 2018-8-30 19:32 發表
如果97年係解放,唔係回歸,安定好多!
起碼係先接管,後移交都比完全過渡好

買間屋收樓都睇清楚有冇地方有漏水,有冇地方要執,確認冇問題先交吉,何況咁大個香港

怪就怪7月1日當日中央冇派人先接管香港政府

引用:
原帖由 ng.yick 於 2018-8-30 07:48 PM 發表
二十三條是讓香港自己立法,但如果林太左閃右避,最後可能要人大把反分裂法擺入基本法附件內,
中共有膽量就去做,到時給美國順便取消香港關係法。🤣🤣🤣

引用:
原帖由 lmichael 於 2018-8-30 19:33 發表

老廉之前大風暴,就係理調查主任覺得夠料郁689, 但比白溫壓主,你無見,個調查主任終於坐正左。
你唔係以為胡鬚同777真係敵對?胡鬚,777, 煲呔都係同一班人,叫公務員黨。講到胡鬚係犯民,中央信佢唔過,但係。。。。佢做財爺時間長過689做特首,原來中央信佢唔過。
成件事係,背後特首終於拉到689落台,咁其實邊個公務員做,都係佢既人,就係咁,兩個公務員做左場戲,就選左個聲稱中央無讓步既 ...
同樣一樣可以講成廉署收老美黑金,放生泛民,執行處李婆就係黑金接頭人,CY繳槍不殺,只要求交李婆出來

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2018-8-30 07:33 PM 發表

本身係14K 轉去新x安唔算背叛?
同一支水,雙方大佬同意過底就唔算。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]