• 瀏覽: 282,801
  • 回覆: 430
  • 追帖: 4
+3
引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-8-30 05:51 PM 發表

正正可以利用紀律部隊與司法不協調,就更應該加大兩者矛盾,利用紀律部隊,特別係警察去收拾司法界

之前已經錯失兩次機會,下次再有機會一定不能錯過,否則就再無可能收拾司法界 ...
司法界定特衰政府要被收拾?

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2018-8-30 05:32 PM 發表
二十三條要全體立法會議員過3份2讚成先通過到,根本係浪費時間的不可能任務!
夠膽叫淫大釋法?

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 03:28 PM 發表
奉勸林鄭, 當機立斷
兩害取其輕, 既然忌諱廿三立法可能引來激烈反抗, 為何不也同樣假設, 不立法會坐大港獨勢力和氣焰, 極可能在林鄭任內引發一場不可估量的流血革命, 令政途蒙上不可挽救的污點….
畢竟在香港追求安定繁榮的人, 遠比追求玉石俱焚的人要多很多。
港澳辦主任張曉明率先開腔,直指香港民族黨鼓吹港獨是違法行為, 中央是「零容忍」的。如今相隔不夠兩週,中央主管港澳事務的常委韓正已接見了 ...
奉勸林鄭, 當機立斷,立即將單程證配額,由每日150人改為每日300人,以解決勞動力市場不足問題!

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 05:17 PM 發表

特朗普從來都不講人權, 更是大好時機立23條
大陸人成日冇自信,要靠廿三條自瀆⋯⋯

引用:
原帖由 石叻 於 2018-8-30 17:59 發表

司法界定特衰政府要被收拾?
當然係司法界

司法界支援顏色革命,當然要面對被消滅的後果

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-30 05:06 PM 發表

所以我要催促她
其實犯民不是真心阻立法, 只是做大戲搏取無知人的選票, 當被民拆穿西洋鏡, 利益受損時就會掉轉槍頭重新洗牌。
大陸人世事只有你看通?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-8-30 06:03 PM 發表

當然係司法界

司法界支援顏色革命,當然要面對被消滅的後果
冇証冇據,生安白造,話邊個都得。

引用:
原帖由 our_photoo 於 2018-8-30 06:02 PM 發表

奉勸林鄭, 當機立斷,立即將單程證配額,由每日150人改為每日300人,以解決勞動力市場不足問題!
左仔工聯會支持嗎?

當今首要整理司法界裡潛在的黃派,否則又係執法者出手,部份施法者輕輕放下,你睇連師爺公會個亞頭都染黃嘅,

23條立即立法以後冇哂黃領

引用:
原帖由 石叻 於 2018-8-30 06:06 PM 發表

左仔工聯會支持嗎?
絕對,我認為可以

引用:
原帖由 our_photoo 於 2018-8-30 06:26 PM 發表

絕對,我認為可以
不自量力

引用:
原帖由 hanE 於 2018-8-30 05:27 PM 發表

就是可疑!睇嚟都係太極高手。
太極以柔制剛, 有其優點, 但是好易令人覺得有點怕事。

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-8-30 05:32 PM 發表

那你就看看林鄭最終是什麼人吧。過去,我言多多中。
如果林鄭不幸被你言中, 代表著香港選特首是沒有欽點的。

引用:
原帖由 paul-lo 於 2018-8-30 18:09 發表
當今首要整理司法界裡潛在的黃派,否則又係執法者出手,部份施法者輕輕放下,你睇連師爺公會個亞頭都染黃嘅,
原本可以利用警察來一場政變將所有法官拘捕,但特首無膽,警察無膽,結果愈來愈亂,變成即使有23條,只會出現罪名成立,罰款50的案例

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]