• 瀏覽: 12,272
  • 回覆: 121
+2
引用:
原帖由 真。奔放的J圖 於 2018-8-25 04:00 PM 發表
美國總統特朗普批評一帶一路具冒犯性,干擾全球貿易。主張強硬對待中國的特朗普,除了發動貿易戰向2,000億美元中國進口貨徵收關稅,近期連環出手打擊跟中國關係密切的一帶一路國家,由陸路的土耳其、俄羅斯、伊朗,到海路的印度、印尼、馬來西亞,連消帶打,藉機挫敗氣燄高張的中國。

陸路追擊中亞大國

特朗普上周重手以經濟制裁手段壓逼土耳其埃爾多安政府,突增一倍鋼鋁關稅,令原本已走弱的貨幣里拉單日再挫近兩成, ...
哦,又係垃圾蘋果日報,同法輪功一樣的垃圾👎👎👎

引用:
原帖由 赤共 於 2018-8-25 04:37 PM 發表
特朗普真係偉大
哩句真係核L突!

引用:
原帖由 真。奔放的J圖 於 2018-8-25 04:21 PM 發表
哈哈......好波!!

西方國家都應跟隨, 不要被邪惡中共有機可乘!

但香港一定會用!狗隨主人!

三匹馬有上中下之別,以您的下駟對王的上駟,以您的上駟對王的中駟,以您的中駟對王的下駟,你雖有一敗,但必有二勝。

中共 「一帶一路」 被 特朗普 正式取諦!

從來未見過有啲國家嘅主席咁 on 推咩産能過剩去輸出別國,中共與其它國家簽乜 7 都冇用!特朗普唔妥你,註定要泡湯!

唔止一帶一路 ...
你有冇擦錯鞋
香港也是特朗普經濟上重點打擊對像之一

狂人個律師俾人入咗啦隨時踎八十年,可能要揾佢攤分下

俾人反豬就好笑囉

侵侵過到年先講啦

引用:
原帖由 硬硬的山頭 於 2018-8-25 05:18 PM 發表
講就兇狠....😄
特朗普做就轆撚🤭🤭

美國自己死中國都未有事

美國式民主就是這樣,選舉前就要騙選民,支票不停開,選民看到一幅又一幅天真爛漫的幻燈片,個個家肥屋潤唔使做。選舉後,要繼續騙,一直騙到下台。
美國佬講了中國經濟崩潰已經三十年,用盡各種方法要搞垮中國,要中國十四億人口做美國的奴隸,這樣美國人就真的可以家肥屋潤唔使做。可是中國已經不是美國人所想象中不堪一擊了。

美帝食屎啦!

侵侵自身難保、時日無多,現在還不趁機爭取時間出下鏡發噏風,遲啲恐怕冇機會了。

係做到先好講

引用:
原帖由 hfceddie 於 2018-8-25 05:16 PM 發表

救濟? 笑死!

美國都施捨好多嘢俾大陸:芯片,波音飛機,大豆,美國綠卡,老翻 Windows⋯⋯。
急急護主,快去領5美仙

又係毒果,

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]