• 瀏覽: 40,821
  • 回覆: 148
  • 追帖: 4
+5
255.2億租金看起來似乎是一個天文數字,不過這樣的收租規模在吳光正家族面前就不算什么了。吳光正是香港著名地產巨無霸九龍倉的老板。九龍倉在香港僅僅擁有六座商場物業,其中最著名的就是海港城跟時代廣場。目前這6座物業每年可以為吳光正家族帶來151億的租金,其中單單是一座海港城收租就超過了100億。

[img][/img]

香港山水集團政府地政部市建部警察部高官退休都去地產部發財

尋租技術合法合理

山水地產宇宙最賺

新聞來源連結:

https://www.google.com.hk/amp/s/xw.qq.com/amphtml/20180812A0RZI5/20180812A0RZI500

大陸好嘅商場全部都係港資喇

呢二百幾億租政府收到幾多稅?? 呢D資產一年收到幾多差响?? 香港政府係坐係度發達
不過政府話仲未搵夠

引用:
原帖由 maxixidada 於 2018-8-19 09:14 AM 發表
255.2億租金看起來似乎是一個天文數字,不過這樣的收租規模在吳光正家族面前就不算什么了。吳光正是香港著名地產巨無霸九龍倉的老板。九龍倉在香港僅僅擁有六座商場物業,其中最著名的就是海港城跟時代廣場。目前這6座物業每年可以為吳光正家族帶來151億的租金,其中單單是一座海港城收租就超過了100億。

香港山水集團政府地政部市建部警察部高官退休都去地產部發財

尋租技術合法合理

山水地產宇宙最賺 ...
阿同胞。如果你計上王生條欠債數仲勁,香港地產商係唔使借錢

引用:
原帖由 degas 於 2018-8-19 09:20 AM 發表
大陸好嘅商場全部都係港資喇
香港山水集團商場技術早就輸入大陸

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2018-8-19 09:26 AM 發表
呢二百幾億租政府收到幾多稅?? 呢D資產一年收到幾多差响?? 香港政府係坐係度發達
不過政府話仲未搵夠
香港山水集團政府低價續地又減免差餉

退休高官發財有路

引用:
原帖由 dtw 於 2018-8-19 09:28 AM 發表

阿同胞。如果你計上王生條欠債數仲勁,香港地產商係唔使借錢
香港山水集團地產部借金融部錢

做生意用市民存戶的錢

山水集團地產部資金成本貼近HIBOR

但係你哋有冇記得有單新聞係話光棍節嗰一日的銷額大過海港城一年的銷售額單新聞我一時找不到出來,我肯定有見過。

引用:
原帖由 maxixidada 於 2018-8-19 09:30 AM 發表

香港山水集團商場技術早就輸入大陸
差好遠
舉個例三里屯南北分別由港、陸資經營,d商戶組合,商場用料,保養程度都差好遠

老廉又話維護香港廉潔 現在都光明正大貪了

引用:
原帖由 degas 於 2018-8-19 09:56 AM 發表

差好遠
舉個例三里屯南北分別由港、陸資經營,d商戶組合,商場用料,保養程度都差好遠
中國人無抄襲香港領展技術

領展將D商場變成孤島

引用:
原帖由 martin101 於 2018-8-19 09:59 AM 發表
老廉又話維護香港廉潔 現在都光明正大貪了
愛死你死只是山水集團一個部門
專門對付唔聽話的二五仔

004已經北上發展好耐了, 你睇佢係香港仲有項目咩?

引用:
原帖由 maxixidada 於 2018-8-19 10:08 AM 發表

中國人無抄襲香港領展技術

領展將D商場變成孤島
領展係大陸幫d香港地產商接貨減僓㗎
有一間現金流原本好唔掂㗎,全靠領展

王大叔一紙雙規已標尿啦。馬雲馬化騰一樣,政治做出黎的富貴有幾叻吖!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]