• 瀏覽: 42,597
  • 回覆: 933
  • 追帖: 5
+21
  每日150個內地來港單程證配額,一直被部分人詬病為「溝淡」香港人口結構,今晚特首林鄭月娥facebook直播中,有網民提出要求取消單程證制度。林鄭月娥回應反駁,大部分單程證人士年齡較輕,是香港的「生力軍」,且家庭團聚是人權,反問:「點解唔歡迎人哋家庭團聚呢?」.........

人權、自由,價值不菲。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/224302/網民促停單程證-林鄭-家庭團聚是人權-籲別被洗腦

泛民係反對有人權

腥港在六沉中....

腥港是有人拳鼓油的,否則愛幗仁事就不能擁有外國國直啦.

識法律嗎?
林鄭無呢個權
可唔可以叫林鄭唔比飯你食

都係個句喇.......

點解我識人係差唔多55歲先批佢落黎!?

點解我收到風 新公屋全部係新移民住多過港人?

點解排公屋人數不跌反升?

唔阻止新移民落黎 又唔開發新土地?

點解明知搞港獨帶頭者大部份係新移民 都唔出聲指出!?

選擇係邊到團聚都係人權。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2018-8-18 11:18 AM 發表
  每日150個內地來港單程證配額,一直被部分人詬病為「溝淡」香港人口結構,今晚特首林鄭月娥facebook直播中,有網民提出要求取消單程證制度。林鄭月娥回應反駁,大部分單程證人士年齡較輕,是香港的「生力軍」,且家庭團聚是人權,反問:「點解唔歡迎人哋家庭團聚呢?」.........

人權、自由,價值不菲。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E6%94 ...
其實林鄭在FB直播係大陸意思,因為佢啱啱先係北京開完大灣區會議。

北京高官對林鄭講,你返去等中央指示方可施政,現在去搞FB直播訪問,去搞土地大辯論,去搞下電視訪問,等香港市民認識真正特首。

其實林鄭已經變了百多億富婆,因為小米已經上市,還納入恒生成份指數,因為佢已接受共產黨股份!

引用:
原帖由 Donaldjump 於 2018-8-18 11:27 AM 發表
中國咁好境
返大陸團聚仲好
佢哋想係可以的,這是他們的自由。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 apmichael 於 2018-8-18 11:38 AM 發表

佢哋想係可以的,這是他們的自由。
咁麻煩你說服D港佬上去大陸團聚就得!

引用:
原帖由 Donaldjump 於 2018-8-18 11:43 AM 發表
中國仲自由
又有錢
點解又下來
你係香港原居民? 有無丁權 無既話都係蝗二代蝗三代喎 既得利益者講野聲大大?

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]