• 瀏覽: 34,273
  • 回覆: 353
  • 追帖: 2
+9
周三(15日)接獲前特首梁振英方面律師信的理工大學應用社會科學系助理教授鍾劍華,周五(17日)晚在fb貼出該律師行一個信封,上面郵戳為本周二(14日),相關帖文標題為〈今日收到第二封律師信〉。

鍾劍華在帖文指,「可以用蠻不講理,發爛渣來形容」,「小學雞到跌穿了想像力的底線」,「今次決定唔再回應佢」。「我就當做個campaign(運動),到時最多咪搞眾籌」,「到時就搞個movement(運動)出嚟」。

鍾生, 講呢D自我安慰說話無用的.
你咁民主正義, 慢慢受啦!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20180817/s00001/1534520379009

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
鍾生同梁生有咩過唔去呢???

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-8-18 12:04 AM 發表
應該同佢上星期係FB發表文章, 提及當年689出席諮詢會, 當時現場有人 (疑似江湖人物喎!!!) 追打示威者, 而689對呢件事隻字不提.
大概咁上下啦!!!!

之前, 練乙錚都奶過嘢, 官司輸之餘, 信報要道歉, 練仲要離職.

無啦啦重提舊事, 真係唔知呢件姓鍾既搏乜.

至於佢係FB發表既嘢, 有無誹謗? 誤導? 689理解錯誤...就等睇發展咯!!!

毒果磚家 

又眾籌 核唔核突啲丫 講到自己咁有道理怕輸?

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-8-18 12:04 AM 發表
毒果門徒應該睇佢唔少作文

最能緊要嗰句係眾籌

又想收錢
教授無錢?🤣😂😹🐽😂😂🤣😂😹🤣😂😹🤣😂😹🤣😂😹🤣😂😹🤣😹😹🤣

😂😹🤣😂😹🤣😹😹🤣😂😹

真係10個趣!

越來越愛CY

serving justice via the legal route is what the civilized way to handle dispute. 

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。眾~籌。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

引用:
原帖由 ONZ... 於 2018-8-18 12:17 AM 發表
又眾籌 核唔核突啲丫 講到自己咁有道理怕輸?
打官司要請律師都要錢既, 佢入息未必申請到法援, 又唔想自己拎錢出黎, 咪唯有借「689」之名搞眾籌囉!

掂哂有哂籍口籌錢了

引用:
原帖由 鄭少蟹 於 2018-8-18 12:25 AM 發表
掂哂有哂籍口籌錢了
做教授做到佢咁乞衣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]