• 瀏覽: 21,280
  • 回覆: 282
  • 追帖: 2
+14
特首林鄭月娥今晚8時在facebook進行直播,就《施政報告》收集民意,為上任以來首次,強調希望聆聽市民的意見。惟踫上外國記者會(FCC)邀陳浩天演講風波,節目成了民主派狙擊目標,直播開始僅15分鐘,已累積逾800個「嬲嬲」。而直播開始前一小時,亦已有逾500個留言向林鄭發問,可謂「群情洶湧」.......

群情洶湧得很呀!特首大人的FB「傷痕纍纍」了。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/224207/林鄭facebook直播遭圍攻-15分鐘內-嬲嬲上到鼻-fcc事件餘波

淋病娥玩FB把撚咩, 唔衰攞來衰, 呢條病娥以為打溫情牌就有民意, 佢真係食L咗屎.

反對派崇拜西方模式,應該會接受voters-oriented,即係反對派意見可以完全忽略,爭取支持者+中間派支持就得

有些事情對家作崇,另一些事件自作孽,今次自作的,Face咩book,攞嚟衰。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2018-8-17 08:54 PM 發表
淋病娥玩FB把撚咩, 唔衰攞來衰, 呢條病娥以為打溫情牌就有民意, 佢真係食L咗屎.  
好似馬英狗咁,成日想爭取另一派支持,搞到流失堅定支持者  

明知網上搗亂最易,都唔明攪咩facebook直播

不作死不會死,自己攞黎衰,派錢大和解??大條毛

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 17/8/2018 20:58 發表
有些事情對家作崇,另一些事件自作孽,今次自作的,Face咩book,攞嚟衰。
fb是用來傳遞搧動反政府訊息的

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2018-8-17 08:58 PM 發表
真係 羅黎賤

facebook原本是給大家一個正面的社交媒體..

但部份人只用來"公審" " 吹雞" "煸動" "攻擊別人"等等事情, 以搞破壞來得到快感..

引用:
原帖由 Peter_H 於 2018-8-17 09:07 PM 發表
美帝攻打香X時,我地一定就手旁觀 太奸嬲佢
中出洋子上香討?

你條淋病娥, 你攞777票係永世不可解開的宿怨, 你搞乜嘢花臣都係冇用, 屙屎大便論又搞到鑊鑊都係打交鬥粗口, 黃色民意由始至終都唔會撐你, 你上任後的行政措施令到建制派咬牙切齒, 再咁落去, 就必係豬八怪照鏡, 兩面不是人.

仲細咩
玩嬲嬲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]