• 瀏覽: 2,689
  • 回覆: 17
冇可能,冇可能有咁多高尚港人咁作賤,自願受赤共直接統治。一定係聯合國所講被囚禁人士,一定係。

仲有一萬五千人係內地升學,奶奶的,叛徒,直情係叛徒。

因為果d係最愛國愛黨既人

有人話4.1萬人例咗就逼爆咗香港喎
誰不知其實有52萬人北上咗定居...
真他爸的可笑。

引用:
原帖由 貓男 於 2018-8-17 03:57 PM 發表
有人話4.1萬人例咗就逼爆咗香港喎
誰不知其實有52萬人北上咗定居...
真他爸的可笑。
公屋等5.3年仲唔爆

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-8-17 16:00 發表
公屋等5.3年仲唔爆
公屋係香港人發動遊行拉停㗎!

咪乜都性賴先得㗎!

依家都無多香港人返大陸返工,

或者講大陸已經越來越少依賴香港人既專業

係香港公司系大陸投資而想搵個自己人坐陣居多

呢52萬可能大部份係雙非單非, 甚至係專才計劃, 當買保險咁拎張香港身分證, 照系大陸生活

引用:
原帖由 貓男 於 2018-8-17 04:02 PM 發表

公屋係香港人發動遊行拉停㗎!

咪乜都性賴先得㗎!
咁而家仲唔起多d停止比發展商起私樓啦
係咪發動遊行就可以呀

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-8-17 16:07 發表

咁而家仲唔起多d停止比發展商起私樓啦
係咪發動遊行就可以呀
你搞掂班環保撚先啦!

引用:
原帖由 貓男 於 2018-8-17 04:10 PM 發表

你搞掂班環保撚先啦!
我話停止比發展商起私樓呀

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-8-17 16:13 發表
我話停止比發展商起私樓呀
點解?政府有責任包底啫,冇責任去物業公營化喎!

莫講50萬, 大陸咁大接收500萬香港人都係濕濕碎啦, 掉返轉香港再接收5萬都好勉強喇

引用:
原帖由 貓男 於 2018-8-17 04:19 PM 發表

點解?政府有責任包底啫,冇責任去物業公營化喎!
我覺得更重要既係, 既然"香港人"認為有咁多這樣那樣更重要既價值,

港府又何必枉作小人, 非要"剝奪""香港人"死抱住既價值(蝴蝶青蛙要住, 不遷不拆, 政治鬥爭 ETC), 而供應一D"香港人"覺得唔重要既野(住屋)??

粗D講: 你要死唔俾你死咩?!

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-17 04:29 PM 發表
莫講50萬, 大陸咁大接收500萬香港人都係濕濕碎啦, 掉返轉香港再接收5萬都好勉強喇
咁講其實好自私

香港人就環保, 集體回憶, "全世界都讚既郊野公園", 唔開發

要大陸剷樹填湖咁發展招呼你???

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2018-8-17 16:39 發表

咁講其實好自私

香港人就環保, 集體回憶, "全世界都讚既郊野公園", 唔開發

要大陸剷樹填湖咁發展招呼你???

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]