• 瀏覽: 3,673
  • 回覆: 15
翻查資料,紅芯創始人陳本峰2003年在香港科技大學攻讀碩士,是國家「千人計劃」特聘專家,亦在香港創辦「雲適配」科創公司,即紅芯前身。紅芯聯合創始人高婧回應內地傳媒時查詢表示,「網上文章斷章取義」,紅芯瀏覽器「包含Chrome在裏面」,但並非抄襲,而是「站在巨人的肩膀上去做創新」。她解釋產品下架原因,是因為國家技術部啟動應急預案,開始自我審查。

都話左咪黎香港讀書啦,港共教育失敗,搞出大笑話,呢云老共失策了。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2018-8-17 09:55 AM 發表
都話左咪黎香港讀書啦,港共教育失敗,搞出大笑話,呢云老共失策了。
讚成
禁止所有大陸人來港讀書

引用:
原帖由 rafalewan 於 2018-8-17 11:11 AM 發表

讚成
禁止所有大陸人來港讀書
直頭啦。。睇下香港大學生乜能嘢款,就知唔應該落黎啦,估唔到2003年已經出左事。

咁都有dji創辦人讀科大出身 無得咁賴既

國內專利,絕對冇問題,打官司必勝

國產野絕對要徹底檢測

巨人唔笑狗都吠

訓係巨人腳下就有份

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2018-8-17 09:53 AM 發表
翻查資料,紅芯創始人陳本峰2003年在香港科技大學攻讀碩士,是國家「千人計劃」特聘專家,亦在香港創辦「雲適配」科創公司,即紅芯前身。紅芯聯合創始人高婧回應內地傳媒時查詢表示,「網上文章斷章取義」,紅芯瀏覽器「包含Chrome在裏面」,但並非抄襲,而是「站在巨人的肩膀上去做創新」。她解釋產品下架原因,是因為國家技術部啟動應急預案,開始自我審查。 ...
都話咪俾內地人黎香港讀書,認衰科大

站在巨人的肩膀上去做創新
笑到噴哂啲啡

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2018-8-17 09:53 AM 發表
翻查資料,紅芯創始人陳本峰2003年在香港科技大學攻讀碩士,是國家「千人計劃」特聘專家,亦在香港創辦「雲適配」科創公司,即紅芯前身。紅芯聯合創始人高婧回應內地傳媒時查詢表示,「網上文章斷章取義」,紅芯瀏覽器「包含Chrome在裏面」,但並非抄襲,而是「站在巨人的肩膀上去做創新」。她解釋產品下架原因,是因為國家技術部啟動應急預案,開始自我審查。 ...
創乜鬼嘢新唧
祗係 enhanced 人哋D嘢咋
呢啲正常人叫佢做加工囉

引用:

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]