• 瀏覽: 18,862
  • 回覆: 247
  • 追帖: 5
調查結果也正路。

引用:
原帖由 丁老闆 於 2018-8-16 02:52 PM 發表

嗰班pk9成返晒嚟啦
黑包退左休...........係咪返印度住??

垃圾民調,有乜意思

引用:
原帖由 josonlai 於 2018-8-16 02:44 PM 發表
有得移梗係移,返嚟長住又得,派錢返嚟攞又得。。
黑包退左休, 咁係咪返左印度???

要移的請快移,香港政府吾會阻大家,因為大量準新港人排緊隊南下!

響應政府,全民去一帶一路及大灣住,讓哂香港比強國人,咁就愛國愛黨嘞

有幾多人移咗民又回流香港,條仆街何撚詩做乜留响香港搵食,唔死返加拿大?

引用:
原帖由 鼠貓 於 2018-8-16 02:33 PM 發表

如果有一億,你會怎樣用?。。。問乞丐,李嘉誠,答案完全唔一樣。

其實現實唔係政府唔俾市民移民,係市民根本沒有能力去移民。
香港求其有兩層中價樓,已經夠財力移民去大部分地方,但部分人唔想扔低年老父母

問市民冇意思,問正苦官員同佢地既仔女,有幾多揸外國護照仲好啦

無能力既人想移民,有能力既人想走都走左! 

引用:
原帖由 cwbguy 於 2018-8-16 02:20 PM 發表

加多一條問題.........
假設你係北歐 / 美國人,你想唔想有班香港蝗蟲移民黎你個國家呢?
加拿大廿年前已有好多香港蝗

係香港搵唔到食既人外國唔要, 係香港搵到食既人唔想去到外國搵唔到食.
結果移民都係講既多做既少

引用:
原帖由 AssLicker 於 2018-8-16 01:56 PM 發表
好多人都話香港生活壓力大,物價高,並非理想的宜居城市,但交通便利、翠綠的郊外環境同時又深受港人喜愛,如果你有能力移民,你會選擇去或留呢?

如果你有能力離開香港生活,你會否選擇移民?會:10436 (77.4%)
不會:1923 (14.3%)
無法決定 1109 (8.2%)
如果有得揀,你會想下一代留在香港生活嗎?會:2102 (15.6%)
不會:9706 (72.1%)
無法 ...
呢個民調都多九餘
咩叫"有能力"? 搵到足夠錢移民叫有能力......呢班人如果咁唔中意香港, 一早移左啦, 仲有得畀你訪問?
但冇錢既, 根本移唔到民, 畀佢地夾硬去到其他國家, 生活極可能仲衰香港....
簡單講, 土生土長既香港人, 如果在香港都搵唔到食既, 移民去第二度, 乞食都唔夠人爭啦

如果解決居住問題,又衣食無憂,香港一定最好住。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]