• 瀏覽: 2,867
  • 回覆: 47

【收市總結】恒指收跌429點 創近一年新低

【星島日報報道】港元觸及弱方兌換保證,市場憂慮資金流出,加上土耳其貨幣危機未見緩和,環球貨幣波動,人民幣匯價失守6.9關,A股急挫,拖累港股全日捱沽,恒指低見27249,創去年8月21日以來新低,收造27323,跌429點,四連跌累挫1283點。

基金大鱷造市造到仆晒佳..........政府仲要迫打工仔加供MPF..................

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/收市總結-恒指收跌429點-創近-年新低-090000702.html

強積金入息供款上限擬提高 分段增至2400元
最後更新日期:2018-07-19

積金局完成強積金供款入息上下限檢討。據悉局方建議,分兩階段將強積金供款上限提高,修例後首兩年先調高至1,950元,兩年後再增至2,400元。倘政府接納建議,以及通過立法會審議和修例,料有近50萬名月薪逾3萬僱員受到影響。

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2018-8-15 06:43 PM 發表

【收市總結】恒指收跌429點 創近一年新低

【星島日報報道】港元觸及弱方兌換保證,市場憂慮資金流出,加上土耳其貨幣危機未見緩和,環球貨幣波動,人民幣匯價失守6.9關,A股急挫,拖累港股全日捱沽,恒指低見27249,創去年8月21日以來新低,收造27323,跌429點,四連跌累挫1283點。

基金大鱷造市造到仆晒佳..........政府仲要迫打工仔加供MPF......... ...
點心2.0

樓主自己個名都講晒啦, 唔通佢 "生仔姑娘醉酒佬".........又做左大鱷點心???

入市時機

夜期再跌400粒更正500先岩

聽日QQ會唔會跌30蚊以上呢

引用:
原帖由 阿乜水 於 2018-8-15 06:56 PM 發表
樓主自己個名都講晒啦, 唔通佢 "生仔姑娘醉酒佬".........又做左大鱷點心???
大陸貪官夾埋外資大鱷造市, 散戶想唔做點心都難!!!!

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-8-15 07:01 PM 發表
夜期再跌400粒更正500先岩

聽日QQ會唔會跌30蚊以上呢
騰訊業績前再傳噩耗 市傳內地凍結網絡遊戲審批

騰訊(0700)今日收市後公布業績,但市場再次傳出噩耗。有報道指中國政府已經凍結審批網絡遊戲的版號備案,意味着凍結了新遊戲推出。

關注遊戲存在暴力及賭博內容

彭博引述知情人士報道,中國監管機構改革之後,關注到部份遊戲存在暴力及賭博的內容,因此凍結了網絡遊戲版號和備案的審批。

今次事件,網絡、手機及平台遊戲均受到影響。

最近有部份公司繼續披露旗下一些遊戲已經獲批,業界暫時未有公布有遊戲被禁。

大陸佬造市造到仆佳!!!!

美國佬一味靠嚇, 大陸佬一味扮龜, 裡應外合, 仲唔夾到港女9彩!!!!

十年一次經濟衰退

小米跌

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2018-8-15 07:09 PM 發表
十年一次經濟衰退
美國佬話自己經濟反彈, 何來經濟衰退跡象????

經濟過熱, 至會加息...........

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2018-8-15 07:09 PM 發表
十年一次經濟衰退
O..NO 今次咩爆呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]