• 瀏覽: 3,801
  • 回覆: 88
引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2018-8-15 11:53 AM 發表

佢地收幾多, 就盡量駛幾多(Entertainment, Salary, Bonus).........日後有乜事, 都追唔返............................
保監局會確保保險公司嘅償付能力可應付索償。

短炒機會來啦,$340或之下入貨,博得過。

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2018-8-15 12:04 PM 發表

中共囯高科技股爆啦
香港人自問接受「高等教育」, 可惜, 批判性跟村農、大媽無分別!!!!!

最幾年人人小mpf, 話佢晤賺錢,過了年后,有正回報,D人就收聲。
今期似乎又見紅,投訴又會多。
問題係D客冇責任嗎?市好就話唔進取,市差就話唔保守。最差係自己做又賠錢!
香港人真係,

引用:
原帖由 遊鯤 於 2018-8-15 12:06 PM 發表

保監局會確保保險公司嘅償付能力可應付索償。
條例係咁寫, 但駛咗就駛咗, 到爆鑊, 就問政府啦!!!!!
2008 金融海嘨就係活生生例子 !!!!

上到32000都唔識收割日賭夜賭股票係要股災時買入牛市時出貨㗎不要貪勝不知輸

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2018-8-15 12:09 PM 發表
最幾年人人小mpf, 話佢晤賺錢,過了年后,有正回報,D人就收聲。
今期似乎又見紅,投訴又會多。
問題係D客冇責任嗎?市好就話唔進取,市差就話唔保守。最差係自己做又賠錢!
香港人真係, ...
何時進取? 何時保守? 只有基金大戶同貪官可知...................

仆街呀爺
收手啦
個mpf戶口都無眼睇了

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-8-15 12:10 PM 發表
上到32000都唔識收割日賭夜賭股票係要股災時買入牛市時出貨㗎不要貪勝不知輸
已經等佢跌到兩萬九先入
點知跌到而家
香港人已經為呀爺再三付出血汗錢啦

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-8-15 12:10 PM 發表
股市上落無定律, 當年無人會知插到18000點, 今年亦無人會知爆上33000點............

引用:
原帖由 Peter_H 於 2018-8-15 12:14 PM 發表
日本由4萬幾⋯殺到去萬二 幾十年捱
侵侵一句膠UP, 就可以翻天覆地, 證明股市被操控得幾厲害!!!!!

「強迫金」已經毫無管理, 政府仲要迫「加供」!!!!

引用:
原帖由 billyfung11 於 2018-8-15 12:13 PM 發表

已經等佢跌到兩萬九先入
點知跌到而家
香港人已經為呀爺再三付出血汗錢啦
你覺得恆指兩萬九係平

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2018-8-15 12:15 PM 發表

股市上落無定律, 當年無人會知插到18000點, 今年亦無人會知爆上33000點............
經歷幾次股災教曉我啱價就買到價就放……今次仲等緊更好的價買入分注入喇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]