• 瀏覽: 7,265
  • 回覆: 76
人以身為貴,家以和為貴,鄰以親為貴,
友以誠為貴,體以健為貴,衣以適為貴,
住以雅為貴,窮以志為貴,富以仁為貴,
心以善為貴,品以端為貴,物以稀為貴,
情以真為貴。👍
請問樓主,你文中邊到有講美軍傷亡二百人?

我只係睇到:
據阿富汗電視台透露,當地衛生部門透露,塔利班與政府軍的激戰已經導致超過103人死亡,另有133人受傷。

陳版主,在你管理下的軍版存在住樓主這類標題黨,而這只是冰山一角。

美帝無將你屋企d洗衣粉講成係大殺傷力化武已經好俾面。

引用:
原帖由 fb666 於 2018-8-15 09:29 AM 發表
美軍難以招架塔利班攻勢 200多人傷亡
美誣指伊朗暗中支持 伊朗:自食惡果
2018年08月14日      

自從2001年發動針對阿富汗塔利班的軍事行動以來,美軍在過去17年時間裡投入了大量兵力,也付出了巨大犧牲。毫無疑問塔利班已經成為美軍的死敵,讓美軍十分頭疼的一個對手。毫無疑問陷入阿富汗戰爭泥潭不符合美國的利益,也是特朗普最希望撤軍的地盤之一。

最近不斷有消息傳出,美軍已 ...
點解你唔講開戰以來塔利班死咗幾多人,美軍又死咗幾多人係人都知你想引返班五毛出嚟歌頌一番之嘛,又想收五毛呀

引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2018-8-15 10:10 AM 發表

我只係睇到:
據阿富汗電視台透露,當地衛生部門透露,塔利班與政府軍的激戰已經導致超過103人死亡,另有133人受傷。

陳版主,在你管理下的軍版存在住樓主這類標題黨,而這只是冰山一角。 ...
呢條友係咁架啦,質疑多d就拉黑你

引用:
原帖由 fb666 於 2018-8-15 10:50 AM 發表

兩個都係..百帖不過!同一人?呃分!
垃圾標題黨

引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2018-8-15 10:10 AM 發表

我只係睇到:

陳版主,在你管理下的軍版存在住樓主這類標題黨,而這只是冰山一角。 ...
似乎樓主只係貼個新聞標題出嚟。嚴格嚟講,個標題冇講係美軍傷亡。當然有讀者會有此聯想,但這現像閱讀新聞時不時發生。

在網上找到個相關報導(https://www.democracynow.org/2018/8/13/headlines/over_200_after_taliban_attacks_critical_city_of_ghazni)
內裡提到"killing more than 200 people—including over 100 soldiers and police officers"。當然那些soldiers可能係美軍,也可能係阿富罕軍。

呢條友擺明出個post引班傻仔出嚟打飛機之嘛

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2018-8-15 10:57 AM 發表

似乎樓主只係貼個新聞標題出嚟。嚴格嚟講,個標題冇講係美軍傷亡。當然有讀者會有此聯想,但這現像閱讀新聞時不時發生。

在網上找到個相關報導(https://www.democracynow.org/2018/8/13/headlines/over_200_after_taliban_attacks_critical_city_of_ghazni)
內裡提到"killing more t ...
師兄,呢d純粹你猜他人想法,睇內容點可能聯想死200美軍。似乎你係為樓主假標題辯護

引用:
原帖由 愛港人 於 2018-8-15 11:02 AM 發表

師兄,呢d純粹你猜他人想法,睇內容點可能聯想死200美軍。似乎你係為樓主假標題辯護
總之香討軍版垃圾標題黨充斥,他們比軍盲更討厭。

愛國人士快聯絡 塔利班 做訪問

引用:
原帖由 愛港人 於 2018-8-15 11:02 AM 發表

睇內容當然冇可能聯想死200美軍。我係話睇到個標題會有此聯想。
「似乎你係為樓主假標題辯護」…CHING你唔會喺度猜測緊我個目的呢?
這是軍版,無意佔用多作辯解。就此打住。

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2018-8-15 11:14 AM 發表
愛國人士快聯絡 塔利班 做訪問
約去FCC演講

不敗味軍! 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]