• 瀏覽: 10,722
  • 回覆: 86
+5
引用:
原帖由 wkhowkho 於 2018-8-14 08:48 PM 發表

你百度揾唔到咩!更係用google search啦,唔怪得知啲大陸人好多嘢真係唔知同無知啦
有冇常識㗎,船邊生銹係正常

引用:
原帖由 ichthys2 於 2018-8-14 07:39 PM 發表

全文︰https://xw.qq.com/cmsid/20180814A0IDHV00

套用某軍事專家所言,美國對軍艦的維修「實在有點兒那個」。
呢啲係保護色

引用:
原帖由 wkhowkho 於 2018-8-14 08:48 PM 發表

你百度揾唔到咩!更係用google search啦,唔怪得知啲大陸人好多嘢真係唔知同無知啦
低能仔. 仲用緊過時錯料.
下面果層係漆黎, 要慢慢甩防海洋生物寄生船底.

引用:
原帖由 wkhowkho 於 2018-8-14 08:57 PM 發表
身為中國第一首航母,在去年2017 7月7日訪港,就見到生銹成咁樣,情何以堪呢
如果係生鏽,就唔係幾好。但 post 出嚟張相所謂嘅生鏽只係油漆顏色。

面子最緊要!  無引擎唔緊要, 無功能唔緊要。最緊要係個殼! !  我國強大了!! 老美哭崩了!!

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2018-8-15 12:38 PM 發表

低能仔. 仲用緊過時錯料.
下面果層係漆黎, 要慢慢甩防海洋生物寄生船底.
白痴,宅男號上月中已經入咗廠,其中一項重要工程就係除銹呀,烏克蘭隻爛殼點會用不銹鋼做殼吖,生銹就生銹,隻隻都會生銹,你唔認都唔關我事

引用:
原帖由 自脫胸圍屈非禮 於 2018-8-15 11:43 AM 發表
缺錢維護
美軍一向唔太注重外表,就算 LHD 來香港海運停泊,都一樣見到類似的情況,而我都講過佢地出海每每都半年以上,即是大有機會半年都無機會入塢上油除銹,當附在鐵上的鹽份被雨水沖一沖就會變成咁,如果你有私家車,你會見到落完雨後 brake 碟上唔駛一日已經會生銹,那我可唔可以話你缺錢保養?

不過在香討每每會把這種現象放大來看,全因呢班所謂香討軍事專家完全沒有常識,他們用非常有限的知識去審定某種情況,例如有人見到中國航艦有相同情況就話中國鋼鐵有問題一樣咁無知;在香討軍版,如果對象是西方的更會無限放大,呢種貼文有樣好,可以好清楚睇到邊 D 版友真係無知,真係軍盲,和係唔係都無腦亂反。

引用:
原帖由 wkhowkho 於 2018-8-15 02:06 PM 發表

白痴,宅男號上月中已經入咗廠,其中一項重要工程就係除銹呀,烏克蘭隻爛殼點會用不銹鋼做殼吖,生銹就生銹,隻隻都會生銹,你唔認都唔關我事 ...
生銹都唔係你果兩張圖啦傻仔. 咁整齊係線下面生銹, 上面唔生?

香港水果報自己都知衰縮沙刪左果頁, 你仲跟?

夠打支支就得啦

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2018-8-15 02:31 PM 發表

生銹都唔係你果兩張圖啦傻仔. 咁整齊係線下面生銹, 上面唔生?

香港水果報自己都知衰縮沙刪左果頁, 你仲跟?
認係生銹嗱,你個龜頭都縮得幾快wor,即刻轉話題,白痴仔

偽裝來葛,用來迷惑敵人

引用:
原帖由 wkhowkho 於 2018-8-15 02:40 PM 發表

認係生銹嗱,你個龜頭都縮得幾快wor,即刻轉話題,白痴仔
乜野叫認係生鏽? 我話比你聽, 船要生鏽, 係好似美國果隻戰艦咁生架. 傻仔.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2018-8-15 03:53 PM 發表

乜野叫認係生鏽? 我話比你聽, 船要生鏽, 係好似美國果隻戰艦咁生架. 傻仔.
智障㗎,鬼唔知乜嘢叫生銹咩,東拉西址,詞窮就龜縮啦

引用:
原帖由 wkhowkho 於 2018-8-15 04:13 PM 發表

智障㗎,鬼唔知乜嘢叫生銹咩,東拉西址,詞窮就龜縮啦
你講緊你自己?

真生鏽圖係美軍軍艦, 你得張假生鏽圖, 點證明遼寧艦生鏽? 當一樓隻美軍軍艦係遼寧艦?