• 瀏覽: 15,935
  • 回覆: 255
  • 追帖: 1
+21
引用:
原帖由 chungalex78 於 2018-8-14 05:47 AM 發表

我們這一代智人太約距今25萬年至40萬年演變出來但我們人類近一百年的發展以超越我們這一代人類的總和🤤🤤🤤🤤🤤
近500年工業革命時代超越了過去的總和
近100年電子資訊革命時代再超越了過去的總和

無論什麼時代,無論為了冠冕堂皇的真普選,還是鐵錚錚根本硬需要,違反法律都係要負出沉重代價

那些總愛提及革命救國也是違法的盲反,應該了解一下每一次革命的共通狀況,每次都有飢荒或其他嚴重威脅群眾生命,令多數人人選擇盜搶以謀生,進而社會秩序敗壞,貿易停緩,令有財富者也不得不倒戈尋求新秩序,革命才得以爆發

這些因素,香港都沒有,盲反可以死心,港獨完全無市場

引用:
原帖由 山上的天才 於 2018-8-14 02:21 AM 發表
有訴求就要違法?
歷史會話俾大家聼,
佔中係美國利用犯民政棍策動嘅一次亂港行動!
佔街79日絕對係違法行爲,
佔中者係被利用嘅棋子。
就係,當年孫中山真係離晒譜。。。。

引用:
原帖由 2015627 於 2018-8-14 03:01 AM 發表

幕後要達到最佳利益
係想佔中者嘻嘻哈哈收銀紙
定係要佔中者頭破血流屍橫遍地
人地當佢唔係棋子,祇係炮灰
嘩。。。。你曲線話毛澤東呀?

引用:
原帖由 28chris 於 2018-8-14 08:04 AM 發表

共産黨推翻政府又是做左大棋
有網友曲線講左,老毛推人做炮灰呀。。

引用:
原帖由 (--_^) 於 2018-8-14 01:38 AM 發表
因為佔中訴求只有一個'真普選'
黑社會大佬長註大營。
唔好天真喇

引用:
原帖由 28chris 於 2018-8-14 08:07 AM 發表

共產當已經是最大黑社會
廢話。

引用:
原帖由 28chris 於 2018-8-14 08:05 AM 發表

共產黨死左幾多儍仔先
原來解放戰爭,中共無死過人?好似好多後生仔做左烈士,唔係咩?原來中共講緊大話?

引用:
原帖由 28chris 於 2018-8-14 07:57 AM 發表

支持佔中
支持佔中 = 非法佔窿

引用:
原帖由 28chris 於 2018-8-14 08:07 AM 發表

共產當已經是最大黑社會
你盲咗, 睇唔到成個黑社會大佬企大營。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]