• 瀏覽: 15,902
  • 回覆: 255
  • 追帖: 1
+21
引用:
原帖由 (--_^) 於 2018-8-14 01:38 AM 發表
因為佔中訴求只有一個'真普選'
係, 我都相信。最終一定有真普選。

但不過無可能無左中間的過程, 現在泛民企硬一定要直接到最後, 最後真普選係永遠都無。所以靠泛民死得, 同害街坊無分別

引用:
原帖由 (--_^) 於 2018-8-14 01:38 AM 發表
食藥啦仆街

引用:
原帖由 boss2000 於 2018-8-14 06:11 AM 發表

但不過無可能無左中間的過程, 現在泛民企硬一定要直接到最後, 最後真普選係永遠都無。所以靠泛民死得, 同害街坊無分別 ...
陰謀論來講如果有真普選咁特首就有民意授權咁泛民在反對的時候就麻煩了很多🤤🤤🤤🤤🤤

引用:
原帖由 chungalex78 於 2018-8-14 06:36 AM 發表

陰謀論來講如果有真普選咁特首就有民意授權咁泛民在反對的時候就麻煩了很多🤤🤤🤤🤤🤤
最不想有真普選的就是現在的泛民故此如果要支持真普選我們一定要改選一些新面孔還有少少的希望如選返舊人就完全無望了🤤🤤🤤🤤🤤

引用:
到你真正長大,就知當日幾咁on9

引用:
若果泛民所謂既普選方式先係真正普選,咁美國、英國及法國既選舉制度都係泛民標準下既假普選了.

而且,要反對中共831,你咪行過條羅湖橋去圍堵去衝擊中共駐防囉,就算係對深圳市民堵路掟磚縱火都好呀,為咩事要聽泛民pk 指揮,係香港暴動折磨香港人香港街坊? 點解? 折磨香港街坊把春呀! 泛民就係睇死有班無腦思考既人中咗佢毒,任佢地指揮.

你要反對中共831,又唔去揾中共算賬,卻走去糟質香港市民,以你呢個認為啱認為合理邏輯,我可以作出以下比喻:

有條友名叫黃絲,佢聲稱要反對葉繼歡打家劫舍,但佢無膽揾葉繼歡算賬,於是諗咗條自以為替天行道既計策,就係去糟質無辜既旺角街坊三叔公,黃絲捉住無辜三叔公話: "我黃絲今日以打鳩你三叔公為手段去反對葉繼歡既無惡不作,如果唔係葉繼歡衰格,你就唔洗俾我正義黃絲折磨喇,所以一切都係葉繼歡既錯,你認命喇,我打,出力打!"

荒謬嗎?班黃屍就係捧係呢個思維去佔中堵路折磨無辜既香港街坊,佢地話折磨香港人就可以達到反對中共效果喎~

黃絲到依加還柒到唔明白: "明明葉繼歡作奸犯科,我地黃屍叫著正義口號去打鳩無辜街坊三叔公,以激起民憤去共同反對葉繼歡! 為咩事被我地打鑊甘既香港街坊會憎恨我地黃屍仲多過憎葉繼歡呢?? 一定係香港市民教育水平大低,唔曉咩叫正義喇~"

一如黃絲所料,佔中堵路去折磨香港人的確激起民憤,不過係指向佔中堵路黃巾賊!

歷史會屌爆佔中果班PK,
真正的香港罪人

引用:
白痴

引用:
共產黨做野唔洗你教

遺臭萬年

引用:
成班罪犯佔鐘

佔中者永遠釘在恥辱的柱上.

引用:
原帖由 unoteseven 於 2018-8-14 03:36 AM 發表
食藥呀!
仲邊有藥醫

引用:
原帖由 boss2000 於 2018-8-14 06:11 AM 發表

但不過無可能無左中間的過程, 現在泛民企硬一定要直接到最後, 最後真普選係永遠都無。所以靠泛民死得, 同害街坊無分別 ...
飯民最怕的正正是「真普選」。

強姦犯也只不過為咗要一個「窿」啫!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]