• 瀏覽: 11,276
  • 回覆: 132
  • 追帖: 2
+10

附件

69B1DC69-7E90-4427-BA78-B3FCAF19CB2A.png(560.83 KB)

4A6C42D6-2975-42CC-BAD7-BF7843ABA11F.png(247.59 KB)

530F2F2F-5482-4147-BFD9-22D660D925B4.png(271.45 KB)

65A2043B-EA88-4CEA-90E1-C879033CD217.png(233.32 KB)

引用:
原帖由 d7kkiller 於 2018-8-13 08:40 AM 發表
圖已cap
https://hk.news.appledaily.com/china/realtime/article/20180812/58555461
台灣省同胞RIP

有咩咁出奇?咪少見多怪。
台灣是中國的,
大陸也是中國的。

引用:
原帖由 melodychung 於 2018-8-13 09:57 AM 發表
台灣是中國的,
大陸也是中國的。
真係少見,難免多怪。。請諒。

引用:
原帖由 melodychung 於 2018-8-13 09:57 AM 發表
台灣是中國的,
大陸也是中國的。
台灣當然是中華民國的。外蒙古是中國的,但老共卻將外蒙古一腳踢開了。

?
引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-8-13 10:59 AM 發表

台灣當然是中華民國的。外蒙古是中國的,但老共卻將外蒙古一腳踢開了。
事實係外蒙獨立時中共仲未統治中國,中華人民共和國要到1949年10月1日先成立,可來一腳踢開了.

引用:
原帖由 d7kkiller 於 2018-8-13 08:40 AM 發表
圖已cap
https://hk.news.appledaily.com/china/realtime/article/20180812/58555461
奇怪,乜你唔知中國係指中華民國咩?大驚小怪。

台灣是旺角的

毒果承認也好唔承認也好,改變不了任何東西

臺灣省同胞以後要小心啲。r.i.p.

中華民國?1949年亡咗啦

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-8-13 10:59 AM 發表

無知無料無智識嘅人唔可怕
最可怕就係亂班人仲夠膽大大聲亂9咁up

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2018-8-13 12:40 發表

無知無料無智識嘅人唔可怕
最可怕就係亂班人仲夠膽大大聲亂9咁up
這叫做無知者無畏、無恥者無敵。

引用:
原帖由 d7kkiller 於 2018/8/13 08:40 發表
圖已cap
近日已經第二單台灣遊客出事,中國大使館出面協助, 証明台灣屬於中國的。

引用:

都叫你多d讀歷史啦。特別近代史。就知道邊個割讓外蒙俾佢獨立的

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]