• 瀏覽: 16,876
  • 回覆: 245
+8
好多人連常識都無,何況是野生動物的知識。
可能是被卡通片中形象呃左?或單睇外表?覺得河馬係好蝦的溫馴動物?
河馬可以在有咁多肉食動物的生存下來,一定有道理!

引用:
原帖由 理+誠 於 2018-8-13 01:33 AM 發表

都唔係嘅!可能佢哋真係講呆灣抵死呢。唔好跟車太貼。
嗰啲反中汪汪話係大陸人啊,唔狠狠咁恥笑下嗰啲畜牲都唔得呀真係

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-8-13 12:09 AM 發表
佢地同河馬隻抽, 以河馬的速度, 唔好話成年人, 細佬仔跑都跑得快過佢, 點會死架
無知最可怕

引用:
原帖由 Hung196108 於 2018-8-13 02:08 AM 發表
好多人連常識都無,何況是野生動物的知識。
可能是被卡通片中形象呃左?或單睇外表?覺得河馬係好蝦的溫馴動物?
河馬可以在有咁多肉食動物的生存下來,一定有道理! ...
其實河馬先至係喺非洲殺人最多嘅野生動物

引用:
原帖由 楚翹 於 2018-8-13 12:06 AM 發表
河馬唔會無端端走嚟襲擊人,中咗句:不作死就不會死
講野咩?
狹道上最唔想遇見就係河馬 !

新聞話係台灣人

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-8-13 12:09 AM 發表
佢地同河馬隻抽, 以河馬的速度, 唔好話成年人, 細佬仔跑都跑得快過佢, 點會死架
河馬發癲時,係可以跑得快㗎。

引用:
原帖由 bchk1842 於 2018-8-13 12:11 AM 發表
Good News
等你地啲大陸人以為自己大撚晒,終於俾河馬收皮
睇清楚,係台灣人。

係台灣人呀,冇人性既汪汪狗又打錯飛機

引用:
原帖由 天會穴 於 2018-8-12 11:45 PM 發表
肯尼亞有中國客受河馬襲擊死亡 使館籲勿"挑逗"野生動物
2018-08-12 HKT 22:50

• http://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1411999_1_L_20180812231540.jpg中國駐肯尼亞使館提醒到訪當地的中國遊客,防範河馬傷人。(中國駐肯尼亞使館網頁截圖)
    兩名中國遊客在肯尼亞一個湖邊被河馬襲擊,一死一傷。

當局說 ...
  • RIP

引用:
    原帖由 god 於 2018-8-13 02:21 AM 發表

睇清楚,係台灣人。
    我頭先聽收音機 後睇依個post 即刻笑左
    成班人抽錯水

引用:
    原帖由 完美傻仔2011 於 2018-8-13 02:23 AM 發表

我頭先聽收音機 後睇依個post 即刻笑左
    成班人抽錯水
    最近車版好悶,你都成日過嚟呢個版

引用:
    原帖由 god 於 2018-8-13 03:09 AM 發表

最近車版好悶,你都成日過嚟呢個版
    咁又係 好似有條打手失左蹤無再入車版
    不過車版最近我都引左條友入黎
    一面倒地比人串 你可以check 下 is temp006

引用:
    原帖由 bchk1842 於 2018-8-13 12:13 AM 發表

低賤基因就應該被淘汰,這就是優勝劣汰
    你唔好咁話台灣國國民

河馬每年殺500人 真係ON99先去送死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]