• 瀏覽: 11,978
  • 回覆: 135
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 大海羔羊 於 2018-8-11 10:09 AM 發表

你唔係親身經歷你唔會知道的,你應該多d上去睇睇環境
我只知道大陸呢10年反天覆地變化,有目共睹,由自行車王國到今日每家每戶嘅私家車

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2018-8-11 12:40 AM 發表
美國終出招打壓土國,火雞立馬崩塌倒地。

美國這招殺雞警猴,是在警示中國,不要步火雞后塵

https://www.guancha.cn/internation/2018_08_10_467731.shtml

美盟友公開唱反調,要闖入美基地逮捕美軍,上將都未能倖免

https://niuerdata.g.com.cn/data/shareimg_os ...
自己做狗就算,仲想全中國人學你做狗,你要明白得你係狗時,主人先會俾狗糧你食

引用:
原帖由 JosephLui 於 2018-8-11 08:35 AM 發表

土國同中國大陸根本就不同,一個係咁多年都跟著西方由其係美國走嘅狗,變得所有事都不能自控,而中國大陸所有事情都係獨立自主又點同呢?樓主  所以你現在明日做狗嘅害處吧? ...
俄記經濟不強,做低能源價格都已經攪惦佢,反而忠國經濟實力強得多!

土雞跟歐盟國家冇邊界。 放任d 恐怖分子自由行幫襯美國領事館。

引用:
原帖由 JosephLui 於 2018-8-11 10:16 AM 發表

我只知道大陸呢10年反天覆地變化,有目共睹,由自行車王國到今日每家每戶嘅私家車
過多2年你會發現大陸街道小左好多車,因為佢地好多都係俾首期供,國人既富有好大程度關乎房屋,房屋價漲表面就富貴,套現唔到好快就打回原形,好快變窮西,到時連車都供唔起

土耳其同中國都吾系一個級別

引用:
原帖由 大海羔羊 於 2018-8-11 10:25 AM 發表

過多2年你會發現大陸街道小左好多車,因為佢地好多都係俾首期供,國人既富有好大程度關乎房屋,房屋價漲表面就富貴,套現唔到好快就打回原形,好快變窮西,到時連車都供唔起 ...
早10年前都有人唱衰大陸經濟,而且仲係經濟學者但到今日都自動收口了

都係嗰句啦,北韓佢都唔夠膽打la

引用:
原帖由 大海羔羊 於 2018-8-11 08:39 AM 發表
土耳其是第二個委內瑞拉,第三個必定係人民幣,以老美能力,要做邊個國家貨幣有乜可能做唔到,美國玩金融貨幣先係龍頭一哥,冇國家能撼贏佢,強如俄羅斯也不能例外,何況現在中國的經濟一盤死水,我都已有預感,好快100蚊港幣就能換120紋人仔,好快的 ...
老美指責人民幣貶值

引用:
原帖由 JosephLui 於 2018-8-11 10:29 AM 發表

早10年前都有人唱衰大陸經濟,而且仲係經濟學者但到今日都自動收口了
你不要傻,我不是要唱衰大陸經濟,我講既係現時發生及將來會發生,美國最終係會將中國出口所有貨品加收25%關稅,美國喺中國進口既貨品到最後都會由其它國家攤分,外資企業既撤離及一潭死水既出口雖然令到中國失去企業稅收,但中國政府庫房這十年內都會繼續大把錢進帳,中國會開徵房產稅空置稅乜稅物稅,但又唔到你國人反對,中國最強是軍隊鎮壓

引用:
原帖由 大海羔羊 於 2018-8-11 10:40 AM 發表

你不要傻,我不是要唱衰大陸經濟,我講既係現時發生及將來會發生,美國最終係會將中國出口所有貨品加收25%關稅,美國喺中國進口既貨品到最後都會由其它國家攤分,外資企業既撤離及一潭死水既出口雖然令到中國失去企業稅收,但中國政府庫房這十年內都會繼續大把錢進帳,中國會開徵房產稅空置稅乜稅物稅,但又唔到你國人反對,中國最強是軍隊鎮壓 ...
都叫你過兩年再回過頭睇咯,貿易戰只會雙輸冇贏家,你留意一下美國新聞叫苦連天仲多過大陸。

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2018-8-11 10:39 AM 發表

老美指責人民幣貶值
人仔貶值正常呀,呢幾個星期資金大逃亡,企業冇生意做,貶值係正常合理,老美呆居的投訴

美國佬又多一個敵人,老美應該死期近了

土耳其同中國冇得比!

引用:
原帖由 zamora 於 2018-8-11 01:05 AM 發表
咁都可以借題發揮......
呢啲叫岸9無極限。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]