• 瀏覽: 12,001
  • 回覆: 135
  • 追帖: 2
+7
天滅老美.

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2018-8-11 12:40 AM 發表
美國終出招打壓土國,火雞立馬崩塌倒地。

美國這招殺雞警猴,是在警示中國,不要步火雞后塵

https://www.guancha.cn/internation/2018_08_10_467731.shtml

美盟友公開唱反調,要闖入美基地逮捕美軍,上將都未能倖免

https://niuerdata.g.com.cn/data/shareimg_os ...
土國同中國大陸根本就不同,一個係咁多年都跟著西方由其係美國走嘅狗,變得所有事都不能自控,而中國大陸所有事情都係獨立自主又點同呢?樓主  所以你現在明日做狗嘅害處吧?

土耳其是第二個委內瑞拉,第三個必定係人民幣,以老美能力,要做邊個國家貨幣有乜可能做唔到,美國玩金融貨幣先係龍頭一哥,冇國家能撼贏佢,強如俄羅斯也不能例外,何況現在中國的經濟一盤死水,我都已有預感,好快100蚊港幣就能換120紋人仔,好快的

引用:
原帖由 大海羔羊 於 2018-8-11 08:39 AM 發表
土耳其是第二個委內瑞拉,第三個必定係人民幣,以老美能力,要做邊個國家貨幣有乜可能做唔到,美國玩金融貨幣先係龍頭一哥,冇國家能撼贏佢,強如俄羅斯也不能例外,何況現在中國的經濟一盤死水,我都已有預感,好快100蚊港幣就能換120紋人仔,好快的 ...
你識唔識㗎?你知唔知美國日日鬧話中國操控貨幣將人民幣價位定得過低呀?

引用:
原帖由 JosephLui 於 2018-8-11 09:21 AM 發表

你識唔識㗎?你知唔知美國日日鬧話中國操控貨幣將人民幣價位定得過低呀?
咁我又問你,中國經濟快將倒退20年前,中國操控得幾耐,一個國家貨幣價值始終要視乎經濟條件來定位,依家中國政府大把錢,佢話人民幣1元對1美元都得架,有冇外國佬會揸人仔咁蠢,明知人仔唔值呢個價

引用:
原帖由 大海羔羊 於 2018-8-11 09:28 AM 發表

咁我又問你,中國經濟快將倒退20年前,中國操控得幾耐,一個國家貨幣價值始終要視乎經濟條件來定位,依家中國政府大把錢,佢話人民幣1元對1美元都得架,有冇外國佬會揸人仔咁蠢,明知人仔唔值呢個價 ...
美國同歐盟都強烈要求人民幣升,因為人民幣跌即外國產品入口中國會變貴,出口產品會便宜,人民幣跌國人會留係國內消費  ,因現在貿易戰,人民幣跌可提高國民內消, 明未?

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2018-8-11 12:40 AM 發表
美國終出招打壓土國,火雞立馬崩塌倒地。

美國這招殺雞警猴,是在警示中國,不要步火雞后塵

https://www.guancha.cn/internation/2018_08_10_467731.shtml

美盟友公開唱反調,要闖入美基地逮捕美軍,上將都未能倖免

https://niuerdata.g.com.cn/data/shareimg_os ...
狗又吠啦!

引用:
原帖由 JosephLui 於 2018-8-11 09:46 AM 發表

美國同歐盟都強烈要求人民幣升,因為人民幣跌即外國產品入口中國會變貴,出口產品會便宜,人民幣跌國人會留係國內消費  ,因現在貿易戰,人民幣跌可提高國民內消, 明未? ...
大陸現時企業一潭死水,你覺得人仔仲企得住,中國能操控貨幣,為什麼士耳其操控唔到呀,其中一個最大原因係關乎國庫,國庫空虛當然頂唔住人地既拋售攻勢,中國政府現時大把錢佢想人民幣點定位都得,你人仔唔貶就唔使再有任何產品出口,咁大陸即係放棄制造業及企業,咁就可以冚家產啦,玩自銷玩左幾多年呀,經濟貿易差人民消費就會變弱,仲玩得內銷,玩賓州就得

引用:
原帖由 大海羔羊 於 2018-8-11 09:59 AM 發表

大陸現時企業一潭死水,你覺得人仔仲企得住,中國能操控貨幣,為什麼士耳其操控唔到呀,其中一個最大原因係關乎國庫,國庫空虛當然頂唔住人地既拋售攻勢,中國政府現時大把錢佢想人民幣點定位都得,你人仔唔貶就唔使再有任何產品出口,咁大陸即係放棄制造業及企業,咁就可以冚家產啦,玩自銷玩左幾多年呀,經濟貿易差人民消費就會變弱,仲玩得內銷,玩賓州就得 ...
你過兩年再回過頭睇下咩知囉,你又唔係經濟學者,經濟學你又唔識嘴炮有用咩?

嘛 土耳其的實力也就這樣

on9 系人地要打你 你跟本不能不接戰

引用:
原帖由 JosephLui 於 2018-8-11 09:46 AM 發表

美國同歐盟都強烈要求人民幣升,因為人民幣跌即外國產品入口中國會變貴,出口產品會便宜,人民幣跌國人會留係國內消費  ,因現在貿易戰,人民幣跌可提高國民內消, 明未? ...
上面樓價冧緊呀,商場店舗冷清清,去視察環境先,國人及企業d錢都隊哂落去投資房屋,咁就好玩啦,限制你買賣,賣又冇人接,資金鏈又斷,困獸鬥,中國政府笑呵呵,慢慢榨乾班友,大陸冇左企業稅收,房產稅出埸要來提補稅收,最好佢地斷供免受痛苦,國有銀行一樣開心

引用:
原帖由 JosephLui 於 2018-8-11 10:04 AM 發表

你過兩年再回過頭睇下咩知囉,你又唔係經濟學者,經濟學你又唔識嘴炮有用咩?
你唔係親身經歷你唔會知道的,你應該多d上去睇睇環境

土耳其有吉屎

一個比美國還古老的國家
被美國策動叛變推翻政權
只有日本才會接受這般對待吧
不來硬的以後日子怎麼過

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]