• 瀏覽: 55,343
  • 回覆: 626
  • 追帖: 5
+16
1 要形成大批量 2 代工廠TSMC 必須靠譜 才能成事! 還是聽其言觀其行吧

引用:
原帖由 ksz0214 於 2018-8-13 11:40 AM 發表

算吧啦你
等中國有全民優勢,全民不再那么極端相差那么大,
全民有平價最低要求的公民意識和公德心,
全民有一定素質,全民能夠世界入流 之類等等
再出來說 真正強國吧
有些人 以為 很牛B
真的不知道 全世界在暗地裡笑笑
當着你面肯定要客套點的呀 哇 很強喔 哈哈哈哈 ...
只計民主一國,除美國
那國可像中國有自家衛星航天系統, 男女平等, 犯罪率全球低之國, 儲畜率全球之冠, 人均壽命升到聯合國也點讚
第四工革大熱
說做就做到的功績??

引用:
原帖由 hfceddie 於 2018-8-11 12:48 AM 發表

冇追posts?
似假

引用:
原帖由 史波行 於 2018-8-13 07:09 PM 發表

似假
真,巴鐵都係真!

引用:
原帖由 dior123 於 2018-8-12 21:08 發表

唔記得左習大大要人收爹,唔準提
所以我信果D咩777唔係5毛, 只係自己腦內補完.

引用:
原帖由 getterwing 於 2018-8-14 11:38 AM 發表

所以我信果D咩777唔係5毛, 只係自己腦內補完.
你到現在都沒回船我的問題哦

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-8-14 11:39 發表

你到現在都沒回船我的問題哦
人地講咁多野你只係亂up 24遊花園, 由你up果D廢話, 都知你對IT, 經濟同歷史完全無知, 你有問題?   

人地同你講科研, 你講物流中心?  人地話你知IoT技術基礎係sensor, 無線通信技術, 低功耗晶片同電池, 你真係以為大陸廠用歐美SoC砌一堆手環出來就叫做 "應用層" 可以令中國變IoT技術龍頭?

講專利? 其實你知唔知專利權係一個咩遊戲? 好多時只係鬥快搶, 將一個阿呆都諗到的做野方法話係自己諗出來咋, 全世界仲有咁多地方可以俾你申請專利, 根本仲可以抄人地專利拿去第二度再申請都仲得呀

你諗住去百度search幾個term砌埋一齊就係有料到, 拋到人? 你返去讀下中學先喇.

引用:
原帖由 鷹眼米霍斯 於 2018-8-11 01:17 發表

岩岩查左下,原來準備黎香港上巿,唔怪得有打手出來吹奏
上大陸網睇都話係台積電既技術,上巿前又昆下老散5毛去認購,5毛記得ALL IN,發達啦 ...
佢地係咪俾唔夠錢, 請唔起高水平打手? 果堆言論得 "好笑" 兩個子, 質素好低囉.

引用:
原帖由 getterwing 於 2018-8-14 11:46 AM 發表

人地講咁多野你只係亂up 24遊花園, 由你up果D廢話, 都知你對IT, 經濟同歷史完全無知, 你有問題?   

人地同你講科研, 你講物流中心?  人地話你知IoT技術基礎係sensor, 無線通信技術, 低功耗晶片同電池, 你真係以為大陸廠用歐美SoC砌一堆手環出來就叫做 "應用層" 可以令中國變IoT技術龍頭?

講專利? 其實你知唔知專利權係一個咩遊戲? 好多時只係鬥快 ...
IOt 分三個層次

知嗎??

Ic 從來只是佔一層一部份

物聯網是整體的

你有齊傳輸層, 但最後沒應用, 把托??

Zebra(+Motorola) 是其中有名的物聯網供應商, 但其在收集大數據是遠遠落後於國產的傳輸工具

芯片只是一部份, 傻仔及行外人只看新聞就當了解
但物聯網就是整個數據之結合
gps, agps, erp, scm, 儲存, 無逢結合等
全都是物聯網重要一環

點解唔能講武漢物流中心??
本身高鐵建下的agps, 及歐亞陸權地位
只要將節有的物流上 了 傳輸及應用部件

其每天自動化收集的數據就是全球之冠, 那國可吸??

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 thank-777 於 2018-8-14 12:22 發表

IOt 分三個層次

知嗎??

Ic 從來只是佔一層一部份

物聯網是整體的

你有齊傳輸層, 但最後沒應用, 把托??

Zebra(+Motorola) 是其中有名的物聯網供應商, 但其在收集大數據是遠遠落後於國產的傳輸工具

芯片只是一部份, 傻仔及行外人只看新聞就當了解
但物聯網就是整個數據之結合
gps, agps, erp, scm, 儲存, 無逢結合等
全都是物聯網重要一環
...
好心你喇, 次次同一堆野洗版, 但你又唔知自己答非所問, 話你無知你又唔識聽... 唉.

引用:
原帖由 getterwing 於 2018-8-14 12:25 PM 發表

好心你喇, 次次同一堆野洗版, 但你又唔知自己答非所問, 話你無知你又唔識聽... 唉.
你看不懂及不明白

說真係露底了

引用:
原帖由 mib04 於 2018-8-10 04:23 PM 發表
厲害了,我的國

一於禁美帝晶片入口啦,等美國佬食樹皮
咪係,咁燃勁……叫中興咪 9 理美國啦,快燃D轉賣國家㭍納米片啦

唔好恰我唔識字喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]