• 瀏覽: 11,280
  • 回覆: 72
引用:
原帖由 28chris 於 2018-8-10 12:48 PM 發表

土地短缺,可以收回高球場
贊成收回高球場

引用:
原帖由 28chris 於 2018-8-10 12:48 PM 發表

土地短缺,可以收回高球場
同樣可以,但不要混為一談,用其他人做借口,互相推卸

引用:
原帖由 28chris 於 2018-8-10 01:19 PM 發表

高球場又幾時可以交回市值租金
是另一件事,和這主題無關,請另開新帖討論

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-10 12:34 PM 發表

你打蠃就會分身家比佢地, 公賊黨班人係賊邊會有你咁講道義?
咁共產黨有冇分。
咪自己做埋地主囉。

引用:
原帖由 28chris 於 2018-8-10 01:25 PM 發表

其實我真是唔太清楚這個貼討論緊乜嘢
這是閣下的理解力問題,小弟愛莫能助

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-8-10 01:24 PM 發表

咁共產黨有冇分。
咪自己做埋地主囉。
我不知道國內有幾多共產黨員自己做埋地主? 又不知道有幾多不是共產黨員自己做埋地主?
我只知殖民時期英國人是香港的大地主

上面已經有幾十帖,如你覺得所有人都是表達能力有問題,閣下可以選擇不理會這帖子的,小弟沒其他意見了

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-10 01:30 PM 發表

我不知道國內有幾多共產黨員自己做埋地主? 又不知道有幾多不是共產黨員自己做埋地主?
我只知殖民時期英國人是香港的大地主
土地是共產黨的。

我只知毛婆老公俾五十萬「家用」,日期剛好係Simon紀錄出黑金五十萬俾毛婆既日子

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-8-10 05:39 PM 發表

土地是共產黨的。
不錯, 土地是共產黨的, 但香港被英國人強搶作為她的殖民地後, 所有賣地的收入都貢獻給英國人了。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-8-13 08:53 AM 發表

不錯, 土地是共產黨的, 但香港被英國人強搶作為她的殖民地後, 所有賣地的收入都貢獻給英國人了。
共產黨入自己袋。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]