• 瀏覽: 40,397
  • 回覆: 447
  • 追帖: 2
+10
其實本身就唔應該俾呢件事發生啦,正苦都唔知攪乜。

全能部收

正黑衣

聽到這聲音...
好頭痛...

引用:
原帖由 nicekate 於 2018-8-10 11:29 AM 發表
咁聽日幾點,我買咗包花生同幾礶汔水。

Google PLAY 有個APP
叫 "SOUND METER", 測芬貝的
用兩部電話, 一部測芬貝,
另一部拍攝第一部/即時streaming 上網
將真相公告天下, 勝過肢體/語言衝突啦
(同時又證實食環執法不力)

令video質素更好, 拍片手機可考慮用雲台

做野啦

引用:
原帖由 卜野太狼 於 2018-8-10 11:29 AM 發表

好心啦, 一望果兩件婆娘著咩裙/鞋/頭髮打扮
就知係大陸人啦 (雞味頗濃)
差人check 過ID唔代表, 被查證人士係香港人喎
揸旅遊證件一樣可以街頭唱歌喎, 冇人話你知咩? ...
冇話你知人哋有香港身份証傻x?

引用:
原帖由 $KFS$ 於 2018-8-10 11:35 AM 發表

冇話你知人哋有香港身份証傻x?
冇話你知差人check過有人揸旅遊證件咩懵輪?

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2018-8-9 04:24 PM 發表
旺角行人專用區被「殺街」後,當區表演者轉至尖沙咀碼頭演出。有當區區議員指,迄今已接獲逾20宗投訴,並向油尖旺區議會提出要求,冀召開特別會議討論事件,而民政事務處近日亦召開跨部門會議,處理尖沙咀街頭表演的噪音問題,另有團體將於本周六(11日)發起「光復天星碼頭」的行動。據了解,有附近商戶正考慮,如港府未能降低表演者於尖沙咀碼頭對出位置發出噪音,將會使用「撒手鐧」,向法庭申請禁制令。

https:/ ...
個邊希好多尊貴牌子
唔同旺角個班商戶

申禁制啦
政府等緊你地佢先可以出手

發牌規管啦

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2018-8-9 04:24 PM 發表
旺角行人專用區被「殺街」後,當區表演者轉至尖沙咀碼頭演出。有當區區議員指,迄今已接獲逾20宗投訴,並向油尖旺區議會提出要求,冀召開特別會議討論事件,而民政事務處近日亦召開跨部門會議,處理尖沙咀街頭表演的噪音問題,另有團體將於本周六(11日)發起「光復天星碼頭」的行動。據了解,有附近商戶正考慮,如港府未能降低表演者於尖沙咀碼頭對出位置發出噪音,將會使用「撒手鐧」,向法庭申請禁制令。

https:/ ...
超出幾分貝唔再警告,直接罰款1500,睇仲有無得操

引用:
原帖由 benben999 於 2018-8-10 11:28 AM 發表

而家政府做野好難, 直接立法就會有一班假民主議員出來幫佢地爭取人權, 所以先要等佢走遍18區, 人見人憎, 到時先立法, 才不會俾假民主議員有機可乘 ...
聽講個立法會是建制話哂事

直接拘趕班大媽大叔啦, 搵食行遠d

原來香港真係冇民主、自由的!

就呢件事就睇出香港正如黃C狗口中的民主、自由一點都冇

引用:
原帖由 chun4321 於 2018-8-10 11:47 AM 發表

聽講個立法會是建制話哂事
如果真係咁, 就唔會連三跑咁需要既野都唔批啦
要批錢時阿之阿左, 到時起好左, 黃 C 又厚顏日日去用