• 瀏覽: 47,603
  • 回覆: 450
  • 追帖: 4
+13
引用:
原帖由 花生之友 於 2018-8-9 09:32 AM 發表
9個月係唔坐得的士,因為的士佬見你大肚係會開車走人,可能睇得電視多怕係車生仔,大過肚或老婆大過肚就知我講咩!所以我就自已買車。
咁都係的士狗姐

甘巴閉坐的士啦

堂堂男人,幫自己老婆𠼮下人哋讓座好難咩?
做乜要事後追究咁戇X

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2018-8-9 07:47 AM 發表

咪係囉,真係咁關心個老婆既,開聲叫人讓我相信絕大部分人都肯讓,人地唔主動讓有人地自由.條X街咁肯X街學人生仔都係教壞下一代
真係咁關心個老婆既 ... CALL UBER LA

引用:
原帖由 bean1213 於 2018-8-9 08:03 AM 發表
呢D男人不但無L用,更加係無L腦!
Agree

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2018-8-9 07:47 AM 發表

咪係囉,真係咁關心個老婆既,開聲叫人讓我相信絕大部分人都肯讓,人地唔主動讓有人地自由.條X街咁肯X街學人生仔都係教壞下一代
個男人寧願舉相機,都唔願開口問。

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2018-8-9 07:53 AM 發表

.

真係錫老婆就搭的士啦.....

.
X2

100% agree

總之一句講哂,公道講,個個都要比錢搭車,無論咩坐位都好,都係先到先得,人地讓坐,係美德,但唔係奉旨,人地冇讓坐,可能人地都係有需要坐,身體唔舒服咁,唔通真係要同你解釋得一清二楚咩……而咁你就去偷拍人攻擊人,咁你又有幾好呢,呢d行為直頭係差劣,正仆街!。。。。你有需要,唔會很有禮的要求他人讓坐?只要你有禮,肯定有人讓坐,知道嗎?

低能!

老馮咁 遲啲點教仔

引用:
原帖由 懷風小樹 於 2018-8-9 07:31 AM 發表
近年公共交通工具上的關愛座變成「批鬥座」,只要稍不讓座,就很容易被網絡公審,引起許多紛爭。昨日有網民指,他和懷孕9個月的太太乘搭地鐵時,沒有人主動讓座給他太太,更不滿一名年輕力壯的男子霸佔關愛座,他一怒之下偷拍對方及上載至facebook群組「將軍澳」,揶揄對方是因為「身體不適」才會坐關愛座。詎料,網民幾乎一面倒炮轟樓主,認為讓座是美德,「但不讓也不是有罪」。

https://cdn.hk01. ...
做咩影人相? 你覺得理直氣壯咪當其時話佢囉!

拍片的 pk,唔讓座的又 pk,這正是香港文化,正常 pk

如佢老婆坐了関愛座之後見到另一個跛的,她會否讓座呢?佢九個月肚重搭地鐵分明係 expect人地要讓位比佢!如有不從便要公審人!賤格!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]