• 瀏覽: 55,680
  • 回覆: 587
  • 追帖: 5
+17
引用:
原帖由 apmichael 於 2018-8-8 09:17 PM 發表

有香港網民剛從曼谷回來,表示持有香港特區護照也被歸納為中國旅客,須要排中國VIP通道過境。
我前日入境曼谷時冇人叫我跟埋去排喎!

引用:
原帖由 bchk1842 於 2018-8-8 11:25 PM 發表

閣下未去過泰國我唔怪你咯
大把泰國人識得講英文,講英文比例大幅高過大陸文
on 鳩!現在泰國政府小學都教普通話呀,我有泰國朋友做五星級洒店經理都要去讀普通話呀!

真。一國兩制

呢種咪叫曲線種族歧視囉,免得影響其他遊客。

引用:
原帖由 bchk1842 於 2018-8-8 11:25 PM 發表

閣下未去過泰國我唔怪你咯
大把泰國人識得講英文,講英文比例大幅高過大陸文
咁你係泰國咩位置發現會講英文嘅泰國人吖?😏

都好嘅

引用:
原帖由 bchk1842 於 2018-8-8 11:28 PM 發表

講緊大陸人偷呃拐騙,又轉移視線去啲泰仔度?泰仔係衰格,但係都唔夠大陸人衰格
咁大陸人去泰國偷呃拐騙多唔多呢?有無數據呀?我在泰國3年見泰國人呃騙勁過大陸人噃!

反中人士真係玻璃心
專為大陸開條通道
就是因為大陸人過去既人多
泰國重視這些人
如果要搞事個個大陸人過關扣個15分鐘就玩死佢地啦
駛唔駛專開一通道
不過有d人覺得自享受唔到就酸
當然把口係你度~你點講冇人阻你
只是公道自在人心~誰對誰錯自有定論

太好喇!一年去幾次曼谷,終於可以分返開果班打尖民族喇
佢地真係去到邊都會厚住面皮打尖
話佢地,就俾佢地鬧返轉頭

引用:
原帖由 kwong1000 於 2018-8-8 09:40 PM 發表
其實呢d蝗種人專用通道,唔用好過用,分分鐘仲慢
不過泰國算好野,一陣d蝗種人又打尖,打交都係自己狗咬狗,唔使影響到其他外國人
隨地屙屎 嗰下先得人驚

引用:
原帖由 norman0812 於 2018-8-8 11:33 PM 發表
呢種咪叫曲線種族歧視囉,免得影響其他遊客。
有錢揸林寶,無錢咪學你踩單車,係咪都算係一種曲線歧視呢,請問?😂

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-8-8 09:39 PM 發表
http://huodong.ctrip.com/activity/14859043.html

竟然有呢D 
有趣!不過已售罄。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]