• 瀏覽: 26,112
  • 回覆: 491
+10
引用:
原帖由 fbd51e3396c762 於 2018-8-9 11:22 AM 發表

你講廢話。
我問3個問題,你一個都無答。
但你概廢話我好清楚駁斥你。
1,MTR 公司出問題, 你就查政府咁叻...
有人犯刑事, 你又要用特權法嚟查...
復: 政府係港鐵大股東, 政府係用阿公錢。政府身為納稅人代理執行人, 對港鐵監管不力。
點解吾可以查,請回復。
2,立法會無能就係人都知,
CHING 你又咁信立法會...
只能俾個叻你..
復: 立法會是否 ...
1) 如果 "監管不力" 要用特權法, 咁有乜野事係唔駛用特權法?
2) 反對派有無用係無得拗, 你信則信... 而我則深信就算俾佢掌權, 立法會也只會更廢...
3) SORRY, 我已經唔同意你得好 L 緊要... 唔想再同幼稚O既小朋友解釋我複雜O既諗法...

蛇鼠一窩冇個好人

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2018-8-8 09:08 AM 發表
https://n2.hk/d/attachments/day_180808/20180808_2d0466a119d959b5a847TIDG6xk82Dwv.jpg                                                                                                        
           ...
蛇鼠一窩冇個好人

引用:
原帖由 fbd51e3396c762 於 2018-8-9 10:26 AM 發表

立法會係查政府。
hidden agenda

引用:
原帖由 ibm1 於 2018-8-9 11:33 AM 發表

1) 如果 "監管不力" 要用特權法, 咁有乜野事係唔駛用特權法?
2) 反對派有無用係無得拗, 你信則信... 而我則深信就算俾佢掌權, 立法會也只會更廢...
3) SORRY, 我已經唔同意你得好 L 緊要... 唔想再同幼稚O既小朋友解釋我複雜O既諗法... ...
1,重大事故呀, 講緊幾百億, 你就話乜野要管。認真,閣下復雜思維吾多合理囉。
2, 未發生概事,不能評論。已發生既事實,就係保皇黨拖垮立法會運作。
3, 你可以吾復我, 不過你復雜不正常思維我都好吾妥。

調查工作比番出面啦

咁都要撈黎做咩

引用:
原帖由 streethunter380 於 2018-8-8 05:01 PM 發表
雖然我不明白,但我仍然相信建制派係為香港好,國家好,
佢地一定有苦衷的
我選擇繼續相信他們
佢地話冇需要查,就係冇需要查
不要亂up,傻仔真系信你架,唔系唔查,系已經在查,點解要立法局去查

引用:
原帖由 hkichi 於 2018-8-9 03:11 PM 發表
不要亂up,傻仔真系信你架,唔系唔查,系已經在查,點解要立法局去查
立法會查,會以電視現場直播,公道自在人心

引用:
原帖由 ukscam2017 於 2018-8-8 01:10 PM 發表

香港巿民選出來的議員,埋沒良心,全部選擇否決,禍害香港,禍害下一代,香港重大工程醜聞,也這樣做,這樣反對。😱😱😡😡

可悲的香港未來! ...
建制派成功爭取過馬路綠公仔多兩秒

建制派在整件沙中線事件負上最大責任............

引用:
原帖由 ibm1 於 2018-8-9 10:29 AM 發表

點解唔駛收科?

我又唔係話唔查,
警察和 ICAC 已足夠...
俾班做 SHOW 議員介入只會再嘥多 D 錢...
要向市民交貨,儘管有立稅人唔理公眾利益係重要,(但)衹要也有立稅人係注重公衆安全及利益嘅,立法會議員就要負責其工作岡位(去執行監察政府事務)的工作義務,既然立法會議員係出立稅人所付出嘅薪酬,就要有權利必有義務。

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2018-8-10 05:45 PM 發表
https://youtu.be/nt8bvGayqyE
佢又講得好啱喎!馬屎亨佢監督不力要(賠)番上任而來嘅(薪酬),如果內裡牽涉利益輸送佢要坐牢獄至啱數喎,

林鄭月娥政府不能夠講嘢不算數喎!!?????
立法會班友和港鐵高層(一樣用香港人的錢),既然都要追長毛梁國雄及其他立法會議員番咗工的錢,今天都要馬屎亨拎番佢攞過香港人的薪酬而又做嘢做到失職,(明顯係失職啦),要佢賠錢坐監呀

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2018-8-10 05:45 PM 發表
https://youtu.be/nt8bvGayqyE
喂!佢係咪做咩節目?節目名?唔該!都想去睇睇!

引用:
原帖由 室內設計師 於 2018-8-10 06:58 PM 發表

喂!佢係咪做咩節目?節目名?唔該!都想去睇睇!
最快消息

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]