• 瀏覽: 55,873
  • 回覆: 865
  • 追帖: 3
+12
引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2018-7-28 02:55 PM 發表

無錯,呼籲歐美日暫停供應高科技零件比中國

以美國角度,特朗普的確係人材

呢單嘢好詭異,消費國係有討價還價條件喎!點解咁多"愛國"人士會認為我哋可以話事!

引用:
原帖由 bank神 於 2018-7-28 02:53 PM 發表
我覺得結果只有兩個可能:
1. 中國投降。
2. 中美攬炒,但要快,時間拖長,只可投降。
如果是俄羅斯或北韓會有第三個答案,所以冇第三選。
中國冇得投降,如投降,老美會用呢招不斷掠中國jetso,逼簽不平等條約,中國人會陷入萬刦不復苦果。

所以,打足一萬年,諗辦法增加內需市場,增強亞洲聯盟,拖得耐是冇辦法之中的辦法。。

引用:
原帖由 ho100865 於 2018-7-28 03:03 PM 發表

冇錯!所以我全屋差不多用晒中國制造嘅產品!
有iPhone, HP電腦, Sharp電視, Krups咖啡機, Siemens洗衣機等等,重有好多,不能畫錄!
打針要用國產。奶要飲三鹿👍

引用:
原帖由 ray99hk 於 2018-7-28 03:12 PM 發表

中國做唔到,谷買高通

吾賣晶片俾中國無疑會打擊中國手機業,同時打擊美國晶片商盈利,你係美國商人,會吾會咁愛國,放棄中國市場?

樓主與特朗普及所有企圖中國衰敗的人一樣,希望聯手圍攻中國,但一定是徒勞的,或者說是癡心妄想。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2018-7-28 03:16 PM 發表
吾賣晶片俾中國無疑會打擊中國手機業,同時打擊美國晶片商盈利,你係美國商人,會吾會咁愛國,放棄中國市場?
得你大陸先識組裝手機?

美歐日d貨賣去邊?

引用:
原帖由 西奴末日 於 2018-7-28 03:14 PM 發表

佢不嬲都係看艱,有這些幻想算苦中作樂,見慣不怪。

日本用粒石仔的沖之島礁就佔領台灣的領海,睇見台灣人的無骨氣,咁都聲都唔敢聲,真係唔配做人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]