• 瀏覽: 1,129
  • 回覆: 14
+2
中國哪是假想敵 牠是全世界的公敵
人家不給中國參加牠就偷窺,變態。
習包子這幾天在.
桌子底下找東西.

中國成假想敵!環太平洋陸海空齊發擊沉軍艦好震撼       http://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2495022      
環太平洋軍演實彈擊沉靶艦,外媒指中國為假想敵。圖為示意圖。(路透)

2018-07-21 10:36〔即時新聞/綜合報導〕由美軍主導的環太平洋軍演無疑是年度軍事盛事,此次共有來自25個國家、2500名人員參與。過程中,聯軍對靶子艦進行實彈射擊,以反應真實作戰情況,外媒認為,此舉是針對中國而來。
根據《商業內幕》報導,環太平洋軍演由美國集結盟友,在全球最大海域進行演習,以加強彼此軍事聯繫與維護區域安全。在7月12日進行的實彈射擊中,把已經除役的戰車登陸艦拉辛號(USS Racine)作為靶艦,分別從陸、海、空開砲,將其擊沉於大海之中。
報導中提到,實彈擊沉戰艦並非環太平洋新鮮事,但在美國與中國因區域安全問題劍拔弩張之際,能一窺美國與盟友是如何做好準備,來面對太平洋的新威脅。
2018環太平洋軍演時間從6月27日至8月2日,原先中國獲邀參與演習,後來美國指中國破壞南中國海的穩定,決定拒它於門外。而在軍演開始後,美國海軍發現有中國間諜船在附近海域窺探演習情報。

狗兒:100人打死一個已死嘅人,好震撼 ,冧巴瘟

民進黨台獨自由時報

世上有機會挑戰美國海軍既,跟本唯有中國海軍有呢種實力。

引用:
原帖由 ys92292 於 2018-7-21 01:28 PM 發表
習包子這幾天在.
桌子底下找東西. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fc1/1/16 ...
白癡﹗偷窺都講得出,你係講自己的美爹嗎?﹗
世界公敵?﹗係你心目中的公敵嗎﹗你似乎有妄想症波﹗

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2018-7-21 03:10 PM 發表
世上有機會挑戰美國海軍既,跟本唯有中國海軍有呢種實力。
如果講事實,我話你知,到依家為止,美國仍然係獨強﹗
講到中國咁勁﹗咁你當俄羅斯係食齋架﹗?

引用:
原帖由 賭神無敵 於 2018-7-21 03:27 PM 發表

如果講事實,我話你知,到依家為止,美國仍然係獨強﹗
講到中國咁勁﹗咁你當俄羅斯係食齋架﹗?
乜你冇睇淸楚嗎?寫明係(有機會)喎?擺明講緊係一段時間之後,並非現時,至於俄國好耐都冇建造新艦,仲有咁既財力去大規模應付發展嗎?

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2018-7-21 03:35 PM 發表

乜你冇睇淸楚嗎?寫明係(有機會)喎?擺明講緊係一段時間之後,並非現時,至於俄國好耐都冇建造新艦,仲有咁既財力去大規模應付發展嗎?
多謝指正﹗
有機會﹗係波﹗的確全世界任何一個國家只要不滅亡,在一段時間內,它們都有機會和老美爭霸﹗

香討啲漢奸即時極為興趣, 扯到行哂.

引用:
原帖由 ys92292 於 2018-7-21 01:28 PM 發表
習包子這幾天在.
桌子底下找東西. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fc1/1/16 ...
成日都打打殺殺

中國要和邪惡站在對立面,當然會成為帝國主義的假想敵,但是它們是不敢打擊中國軍艦的。

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2018-7-21 03:35 PM 發表

如果計海軍(包括水下能力)
俄核潛仍然有實力

冇假想敵,,,老尾軍佬食屎囉...軍部年年攤大手板向國會攞錢點做架...? 1,尾國有好多敵人..2,美國武器嚴重廢柴...冇咁衰都唱到曲皆恨交產...唔係今年預算點攞7仟億軍費開支...?

終於明白點解唔敢邀請中國參加,原來驚中國係世界雲集
環太平洋軍演
一野就擊沉隻靶船,好過打廣告

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]