• 瀏覽: 4,833
  • 回覆: 77
籃球美國勝, 乒乓球中國勝

班農周三接受美國新聞網站CNBC採訪時表示,中美貿易衝突已長達數十年,北京和華盛頓如今正在交戰。而中美貿易戰只能以一種方式結束,那就是美國取得勝利。至於如何勝利,他認為中國全面開放市場之際,才能稱之為勝利。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/外媒文摘/212668/特朗普-前國師-班農-中美交戰-美國獲勝

終有ㄧ日,但唔知幾時

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2018-7-21 08:30 AM 發表
不吐不快 大陸人很多優點
天真 又蠢 又核突 唔衛生 又懶 做事老土又求其 鬼鼠靠嚇 愛騙 沒有公德心  賄賂交友
優點多個缺點 
本來貿易嘅嘢我識條鐵咩
原來近30年 美國買中國貨5000億 中國買美國貨500億
中國果然係叻仔有前途  ...
照咗鏡未?
唔通你巴媽, 從小就贊你ge優點。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2018-7-21 08:29 AM 發表
終有ㄧ日,但唔知幾時
好快

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2018-7-21 08:30 AM 發表
天真 又蠢 又核突 唔衛生 又懶 做事老土又求其 鬼鼠靠嚇 愛騙 沒有公德心  賄賂交友
優點多個缺點 
本來貿易嘅嘢我識條鐵咩
中國果然係叻仔有前途  ...
咁你又係大陸人第幾代

我地股民就仆街了😂

黃L佢老美又贏,貿易戰要打一萬年 

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2018-7-21 09:16 AM 發表

我都唔明你哋班大陸人 成日老屈香港人祖宗係大陸人,喺度認親認戚, 我幾代都係元朗人 , 你係中國人你自豪你嘅事  唔好喺度認親認戚
呢個問題你問阿爸阿媽得啦

引用:
優點多個缺點
本來貿易嘅嘢我識條鐵咩
中國果然係叻仔有前途 ...
盲目信那些灌水的數據﹗?
師兄,如果你故意混淆視聽,混水摸魚,別有用心,那我無話可說﹗
但如果你真的相信中美貿易,美國買中國5000億,而中國買美國貨500億,
那我只能話你天真,如果還不懂,那就說白一點:你無知呀﹗

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2018-7-21 09:16 AM 發表

我都唔明你哋班大陸人 成日老屈香港人祖宗係大陸人,喺度認親認戚, 我幾代都係元朗人 , 你係中國人你自豪你嘅事  唔好喺度認親認戚
湖北琦又話本土。
挑。又係老作。

引用:

你醒沒﹗?
去翻一下基本法啦﹗
第一頁開宗明義:香港係中國不可分割的一部分﹗
總係度甚麼中國人、香港人,白癡﹗
一句講世:大家都是中國人﹗無得你唔認﹗除非你拿外國護照,而沒有拿香港身份證﹗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]