• 瀏覽: 16,225
  • 回覆: 107
  • 追帖: 1
+4
中東佬冇錢嗎?要看中國面色嗎?㸃解仲要搞到咁隆重呢?有腦嘅人一眼就明,冇腦嘅人㸃講都唔明

所有大陸人移民去中東吧!

有利益才給點面子,有誰會真正尊重中國人....

有隻羊牯到來,一定開心啦。

引用:
原帖由 食指 於 2018-7-20 01:39 AM 發表

去阿聯酋搞能源合作,推銷高鐵系送錢?
可憐臺灣人,買過時武器先叫送錢
對世界最富裕的阿聯酋支援220億美元!

有錢用係國內度吖,北京又水浸嘞

引用:
原帖由 愚人之石 於 2018-7-22 09:25 AM 發表

對世界最富裕的阿聯酋支援220億美元!

有錢用係國內度吖,北京又水浸嘞
你知道自己系度up乜春嗎?

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-7-19 11:31 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=wfsw3sB7Dw8

首先是
中國真的是站起來了
心中是非常的振奮和自豪

第二就是
回想起通往
中國的窮困和中國人在外國面對的冷眼和辛酸
還是有些沉痛 ...
對住雜種近平打飛機好過癮啊

引用:
原帖由 Classico 於 2018-7-20 12:58 AM 發表
可憐的大陸人,國家總是把錢往外送
有人覺得比錢買告廣好晒錢,好多餘,見人見智啦!國家送出去D錢咪同買廣告一樣,你唔益人邊Q個想識你呀,唔撚識你,你點搵到人合作呀!

出去走走就見得到,呢幾年東南亞,中東,非洲,甚至歐洲,週圍都多左好多大型中資建設。

面子工程而已

中國輸出繁榮,美國輸出戰禍,高下立見。 

是親美果一位酋長剛倒台,上台果位親中。

擺到明係搞反老美正義聮盟, 跟本同錢無關, 啊爺拉攏果D 全部都係以往受佢老美氣又不能發洩國家.

老美契弟國(或人)跟本不能移, 只有日日夜夜唱反調.

所以留意新聞就知邊D 係契弟國, 留意forum就知邊D係契弟.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]