• 瀏覽: 16,027
  • 回覆: 107
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 AngryKK 於 2018-7-20 10:38 AM 發表
航母是否靈活過護衛艦? 兩者火力誰優?當一艘航母單抽護衛艦誰勝?
低能比喻 :-) ~ 你自己答唔答到自己呀?

引用:
原帖由 aldonza 於 2018-7-19 06:29 PM 發表
J-20唔係狗鬥戰機, 笨重一點應該問題不大.
殲20最大缺點係層油唔夠你口中噴得咁靚

引用:
原帖由 wtfbro 於 2018-7-19 07:44 PM 發表

對。。。中國根本冇狗鬥戰機可以匹敵F22。。。所以退而求次
殲20設計從未考慮過F22有能力埋到身

引用:
原帖由 鄉土實言者 於 2018-7-19 10:14 PM 發表

因為大陸發動機力度不足, 所以局住要用鴨翼嚟補氣動不足, 俄羅斯, 美國甚至其他國家新一代戰機已不用鴨翼佈局, 一部戰機不能隱身已經冇得打
所以日本心神最忍身

J20 用途係暗殺
高價值目標

不是同F16 dog fight.

shoot and go only.

引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2018-7-20 10:27 AM 發表

老俄咁多年的飛機設計經驗唔係流的,在氣機力設計上,俄羅斯技術明顯高於中國甚多.....
你睇佢 殲15就知道,最後都係解決唔到問題! 在已 大陸新聞都有講 最少摧毀咗三架

引用:
原帖由 自行車專用 於 2018-7-20 10:27 AM 發表

軍盲DD,一個無開推力同一個長開推力比,你真係別有用心,肥電一直紅尾
都咁多年, 以樣片段都無,真係鬼鼠

引用:
原帖由 Bongcaca 於 2018-7-19 11:59 PM 發表

全球在役在研5代機只有J20帶鴨翼已說明一切
只能證明全球只有中國有食力制造有隱身能力鴨翼
唔洗急,山寨仔已經努力偷圖紙,過10年全球開始有山寨版鴨翼5代機出現

引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2018-7-20 10:27 AM 發表

老俄咁多年的飛機設計經驗唔係流的,在氣機力設計上,俄羅斯技術明顯高於中國甚多.....
人哋嗰啲真材實料, 以為強國! 不停吹捧, 其實佢天20 仲有三代機的 特徵

引用:
原帖由 大林林 於 2018-7-20 11:03 AM 發表

只能證明全球只有中國有食力制造有隱身能力鴨翼
唔洗急,山寨仔已經努力偷圖紙,過10年全球開始有山寨版鴨翼5代機出現 ...
俄仔鴨翼…… 學下野啦

附件

PAK_FA_pokazali_2.jpg(84.75 KB)

引用:
原帖由 Bongcaca 於 2018-7-19 06:45 PM 發表

殲20不惜犧牲隱身性帶巨大鴨翼是因為要彌補機動性,可惜從視頻看得出機動性依然差強人意,又笨又鈍,應該是發動機不給力、機載設備笨重、材料技術落後等多方面不足綜合導致 ...
鴨翼影響隱身的説法源自需要巨大的垂直尾垂翼,J20已經用兩片較細的斜尾垂解決了。

引用:
原帖由 東亞儒支 於 2018-7-19 08:56 PM 發表
中國霧霾任何物件都能隱身。唯獨奴隸不隱
你咪講緊自己囉!成只撲出來現哂形啦

引用:
原帖由 kenobi 於 2018-7-19 05:15 PM 發表

當今入役的鴨式布局中,
歐洲雙風、瑞典鷹獅、J37,甚至以色列之前的LAVI
全部的前翼與主翼都不在同一平面

而J20是唯一前翼、主翼處於同一平面的設計
(應該是為了隱身的妥協)
此種特殊設計,可能沒有其他鴨的前翼渦流增強升力的作用

而至今為止,J20的確未飛出過任何令人驚訝的動作
說其機動性好,暫時欠缺說服力 ...
J10鴨翼亦不在同一平面,其實正面看J20亦發現其鴨翼不在同一平面,真正同一平面的是Su-35。

引用:
原帖由 巴士深情的樓盤 於 2018-7-20 11:08 AM 發表

你咪講緊自己囉!成只撲出來現哂形啦
奴隸先可以屌你慰媽

引用:
原帖由 東亞儒支 於 2018-7-20 11:10 AM 發表

奴隸先可以屌你慰媽
你連寫字邏輯都有障礙,已經知道你係智障,返歸食藥啦,不過的狗好快又跳出來吠啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]