• 瀏覽: 9,140
  • 回覆: 69
+2
引用:
原帖由 starr 於 2018-7-19 12:23 PM 發表
台軍買阿帕奇唔知為乜 
男機師會用來泡女拍照放fb,
女機師可能用來自拍泡帥哥

引用:
原帖由 kenobi 於 2018-7-19 02:16 PM 發表
就算PLA有空優,都難有效對付低飛的直昇機
幾搞笑

引用:
原帖由 kingking99 於 2018-7-19 02:12 PM 發表

如果解放軍登陸台灣,台軍還有飛機可以起飛嗎?
呢啲戰略步處,卽係放咗隻車喺度,隻兵仔都好難過河喇。😆😆😆😆😆😆

引用:
原帖由 kenobi 於 2018-7-19 02:16 PM 發表

殘餘幾架
就對登陸兵力有嚴重威脅

比起買大型軍艦
AH對台灣是更有效率的投資
請教一下,當敵方攞咗制空權後,仲有邊度可以比AH-64升降?

引用:

殘餘幾架
就對登陸兵力有嚴重威脅

比起買大型軍艦
就算有殘餘的阿柏奇可以躲起來,就算有敢死隊肯出動,就算比你偷襲到一架坦克,然後....,沒有然後了,直升機被打下來,躲藏的基地因為暴了光,大部分人都死了,
對大局有甚麼影響?

引用:
原帖由 kingking99 於 2018-7-19 04:40 PM 發表

就算有殘餘的阿柏奇可以躲起來,就算有敢死隊肯出動,就算比你偷襲到一架坦克,然後....,沒有然後了,直升機被打下來,躲藏的基地因為暴了光,大部分人都死了,
對大局有甚麼影響? ...
有皮薄氣墊船不打
為什麼要打坦克呢?

PLA現時的登陸力量,了不起一個師,
地獄火對付登陸艦太勉強
那些氣墊船沉了
也就難組織第二波攻勢

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-7-19 03:44 PM 發表

請教一下,當敵方攞咗制空權後,仲有邊度可以比AH-64升降?
請參前文後理
投資AH,比投資海軍大船更有效
此是我的立場

投資AH,比投資空優戰機也許亦更有效
共軍攻台,機場港口都是首攻目標

但直昇機不要求長跑道
隨便一幅空地升降都可以
共軍也許可以把每條台灣跑道都炸一次
但不可能把每幅空地也炸一次
其潛在回報(生存下來的反擊力)因而較高

引用:
原帖由 kenobi 於 2018-7-19 05:06 PM 發表

請參前文後理
投資AH,比投資海軍大船更有效
此是我的立場

投資AH,比投資空優戰機也許亦更有效
共軍攻台,機場港口都是首攻目標

但直昇機不要求長跑道
隨便一幅空地升降都可以
共軍也許可以把每條台灣跑道都炸一次
但不可能把每幅空地也炸一次
其潛在回報(生存下來的反擊力)因而較高 ...
共軍仍是小米加步槍,沒有防空武器?

因為浪漫

你千祈唔好去臺灣度大叫支持中華民國噃,唔喺畀臺灣省綠民聽到畀人打餐飽都唔知乜嘢事呀!
引用:
原帖由 赤共 於 2018-7-19 03:02 AM 發表
支持中華民國,支持民主自由
加油中華民國
不過千祈唔好學地獄鬼國假共政權係架飛機上食煙啊

土八路會唔會用肩托式地對空導彈對付阿伯奇呀?土八路會唔會帶埋地對空飛彈上岸打飛機呀?
引用:
原帖由 kenobi 於 2018-7-19 01:16 AM 發表

殘餘幾架
就對登陸兵力有嚴重威脅

比起買大型軍艦

果兩部idf,同幻影仲開到,厲害

阿伯奇機師靚女啲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]