• 瀏覽: 11,556
  • 回覆: 99
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 中頑童 於 2018-7-19 10:15 AM 發表

你唔知呢個政府部門資料唔係互通???一陣用私隱條例

再抱住多一事不如小一事......
不過咁!有時法律又太多罅比人走,個車主只要開間公司用公司名義買車,間公司唔用佢自己個名就政府都耐佢唔何,又唔怪得晒政府,所謂道高一呎魔高一丈,我都識條友一年賺幾百萬,但盤數做到年年蝕錢,稅又唔洗交,又霸住間公屋都冇人耐得佢何!

引用:
原帖由 royroy277 於 2018-7-19 10:07 AM 發表
根據運輸署資料顯示,涉事林寶堅尼跑車於2009年首次登記,車主為一名姓黎男子,報住屯門寶田邨。

中轉都有林寶, 其實申請資格有無審查架

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180719/bkn-20180719024017938-0719_00822_001.html?refer=hn2

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bk ...
又係啊醉貓陳 !

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2018-7-19 11:53 AM 發表

食資源都算,最仆街係食政府反政府果D。
日日無所事事, 惡下就多d錢使, 何樂而不為

引用:
原帖由 fu2discuss 於 2018-7-19 11:56 AM 發表

但你想下喎. 當年報導係咪誤導左你?  當年回歸果幾年, 幾多所為高尚香港人為面子死涯都唔囉綜緩..
何況當年去泰國果d地方唔洗用好多錢. 筆綜緩每個月留小小半年就可以去一濟. 跟本上囉綜緩去旅行兩回事. 佢地搞得掂每個月洗費咪得囉...你班外人洗乜理佢係咪呃? ...
我地理唔到
但政府部門有責任

高氏夫婦判左罪了

唔住公屋,邊到買到超跑,政府就係咁易呃,吹咩

正苦都唔監管,須要租平房既人得唔到幫助,反而不斷被正苦欺壓,有能力既就霸住資源……

新一代中轉富豪🌚

住寶田養林寶,浪費納稅人金錢

引用:
原帖由 getterwing 於 2018-7-19 10:49 AM 發表

大咩魚?  大魚佢地先至唔會郁. 你睇幾多人霸住綠化地甚至官地做車場搵錢, 政府有郁佢地咩?
大又唔打,小又唔打,咁打乜?

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2018-7-19 12:03 PM 發表

我地理唔到
但政府部門有責任

高氏夫婦判左罪了
我地理唔到,政府部門有責任但無做嘢,林鄭和立法會議員又唔做嘢。

引用:
原帖由 fu2discuss 於 19-7-2018 11:37 發表

所以兩年申報一次資產係只要報商用車輛. 而你名下果堆..........係唔洗報. 所以你所寫係咪佢錢買唔係主要問題. 而係跟本上唔會查你..不過你要明白. 如果你住公屋既話. 你要知到的確好多公屋富戶存在.. 而且好多在外有物業, 一係無人知, 一係知到都無你辦法.. ...
父母住公屋,個仔住私樓
公屋契無個仔名,點計都唔算公屋同住人名下物業

大把公屋停車場有靚車啦。政府都on 99咁
50幾萬一下full paly大有人在

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]