• 瀏覽: 22,771
  • 回覆: 190
+2
似乎世界憤怒了

一直都無事的
但倒轉頭走去學人講 "單邊", "公平"... 匪而所思

引用:
原帖由 豆芽生 於 2018-7-18 10:23 PM 發表
歐洲人要買貴野了
貴野都好。
人人對地球都有責任,減少電子垃圾。
特別香港人,口講環保,其實最不環保。
每年出新機iPhone,就知道。
成億噸電子垃圾。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2018-7-18 10:14 PM 發表
眨眨眼就成了國際攻敵,有人同我請,同日本經濟危機爆發前夕一模一樣
一塊地夠買起整個紐約,再將炒高房而得來的資金四處去⋯買或強購人地的民間企業
千術~招至反搏 ...
又係喎

引用:
原帖由 bchk1842 於 2018-7-18 11:07 PM 發表

不跪不跪還需跪
習狗平舔唔掂美國佬鞋底,就走來舔我地英國人腳趾,真係可恥
哈哈

附件

36449929_633367397014654_4672857846054912000_n.jpg(30.93 KB)

求救不成仲俾人捅一刀,可想而知中國喺國際有幾受歡迎,唔反思點解會咁,仲咁高興喺度煽風點火,都話咗嗰班契弟係愛國賊想中國死㗎啦

向歐洲在中國的合資車廠開刀囉!進口零件加番佢80%進口稅就攪L掂!

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-7-18 10:03 PM 發表
歐盟對中國出口採取新措施,將自明日起對中國生產的電動自行車徵收進口關稅。
歐盟委員會決定,對來自中國的所有電動自行車徵收27.5%至83.6%的關稅。歐盟對中國採取措施覆蓋太陽能電...

http://static.hkej.com/hkej/images/2018/07/18/1893318_785a57b0db5727bcd8fe6a69f9dcf359_620.jpg

哈!電動自行車? ...
西歐最平嘅電動自行車都要600一700歐元。唔係底端。

引用:
原帖由 裝修受害者 於 2018-7-18 10:46 PM 發表

閣下是什麼國藉?
好明顯係西籍,西人一個

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-7-18 10:03 PM 發表
歐盟對中國出口採取新措施,將自明日起對中國生產的電動自行車徵收進口關稅。
歐盟委員會決定,對來自中國的所有電動自行車徵收27.5%至83.6%的關稅。歐盟對中國採取措施覆蓋太陽能電...

http://static.hkej.com/hkej/images/2018/07/18/1893318_785a57b0db5727bcd8fe6a69f9dcf359_620.jpg

哈!電動自行車? ...
中、歐聯手打美國,先收中國關稅。

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-7-18 11:23 PM 發表
求救不成仲俾人捅一刀,可想而知中國喺國際有幾受歡迎,唔反思點解會咁,仲咁高興喺度煽風點火,都話咗嗰班契弟係愛國賊想中國死㗎啦
中國即刻制裁歐洲。

引用:
原帖由 六不 於 2018-7-18 11:35 PM 發表

西歐最平嘅電動自行車都要600一700歐元。唔係底端。
咁即低就算加100%稅,仲平過歐洲貨好多好多啦。
所以買歐洲制同中國制嘅電動自行車根本就唔係同一個市場。咁即係話今次加稅都對中國制電動自行車影響非常小。

東方國家只能捱打,除咗歸順,苟延殘存,搏雞都無力。

引用:
原帖由 bchk1842 於 2018-7-18 11:21 PM 發表

行撚開啲啦,關台灣咩事?呢度係英屬香港,係大英女王的海外領土
你真係仲係發緊夢呀喺度夢遊緊呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]