• 瀏覽: 22,744
  • 回覆: 190
+2
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2018-7-18 10:21 PM 發表
歐洲人上淘寶買電動單車散件, 收到貨之後自己簡單組裝, 就可以避開關稅.
其實現在都漸漸流行電商, 少左舖租, 少左代理的收費, 其成本已足以抵銷稅額,
現在賣一千元, 舖租代理吃了一半,
消費者經網購, 又是五百元,
連稅款運費, 一樣是一千元甚至更平

中國可以徵收歐盟紅酒和葡萄酒關稅?

奴才大國的奴才唔係話以後買少 D 歐盟貨咩。現在可以名正言順咁做喇。
一於以牙還牙發起對歐盟的貿易戰。
以顯奴才大國天威。

引用:
原帖由 mm170240279 於 2018-7-18 10:29 PM 發表
其實現在都漸漸流行電商, 少左舖租, 少左代理的收費, 其成本已足以抵銷稅額,
連稅款運費, 一樣是一千元甚至更平 ...
p2p 理念就是賣買雙方沒中間吃價
而且面對世界各地市場

香港美國慣了吃價及壟斷

尤其是香港, 真正奴隸

引用:
原帖由 jy008 於 2018-7-18 10:31 PM 發表
奴才大國的奴才唔係話以後買少 D 歐盟貨咩。現在可以名正言順咁做喇。
一於以牙還牙發起對歐盟的貿易戰。
以顯奴才大國天威。
中國電動自行車做內銷都吃飽飽

唔出口歐洲有什麼所謂?

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-7-18 10:24 PM 發表
歐洲美國打一些中國不痛不痕的東西

電動自行車, 中國做內銷都做不停手
好多地方都開始禁摩了,包括電動車。

引用:
原帖由 norman0812 於 2018-7-18 10:40 PM 發表

好多地方都開始禁摩了,包括電動車。
中國禁油用摩托

但非常歡迎電動單車

你懂國情嗎?

就算網購寄小郵包都係要俾入口稅

運咗很多去格啦底,那邊的人騎5到10分鐘去超市爽yy,好過揸車

引用:
原帖由 mm170240279 於 2018-7-18 10:29 PM 發表
連稅款運費, 一樣是一千元甚至更平 ...
問題係收貨時快遞公司要求你補足稅先可以提貨。

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-7-18 10:41 PM 發表

中國禁油用摩托

但非常歡迎電動單車

你懂國情嗎?
好多地方已經禁止電動單車啦。

https://www.bike-eu.com/chinese-news/nieuws/2016/04/中國在主要都市禁用電動自行車-10126146?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.153472760.1166890973.1531925379-188995874.1531925379

引用:
原帖由 norman0812 於 2018-7-18 10:43 PM 發表

問題係收貨時快遞公司要求你補足稅先可以提貨。
都話計埋稅囉, 你現在係街買要一千,
你上淘寶連運費五百, 到時比五百蚊稅,
咪又係一千

引用:
原帖由 bchk1842 於 2018-7-18 10:09 PM 發表
唔單止美國要收中共皮,連歐盟都要搞死中共
習狗平幻想破滅
閣下是什麼國藉?

引用:
原帖由 norman0812 於 2018-7-18 10:44 PM 發表

好多地方已經禁止電動單車啦。
英國佬就用好多喇, 好多賊都用部Moped去周街搶野
https://www.youtube.com/watch?v=apTY2frkvdc

全世界都話幾多年後不造電油車,如果只是返工,去超市,電瓶車一定好過電動車,電瓶車都可以去到30Km/h。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]