• 瀏覽: 30,056
  • 回覆: 292
  • 追帖: 5
+10
美國實在是無賴

黃屍真係含撚都無味
引用:
原帖由 赤共 於 2018-7-18 07:20 PM 發表
共匪真係無恥無極限

引用:
原帖由 thesun 於 2018-7-18 07:18 PM 發表

望住喬丹牌 講 十次 我無抄air jordan。喬丹個飛人其實係小平同志。
喬丹牌已被中國法院判侵權喇,cHing!

引用:
原帖由 banjo. 於 2018-7-18 08:20 PM 發表

數到無恥, 一定唔夠你嚟.
指出國家不是都算無恥?
你如果有睇中國歷史,害國賊十成九都係你呢啲應聲蟲。

做賊的,那會說自己是賊呢!

引用:
原帖由 thesun 於 2018-7-18 07:54 PM 發表

其實我真心覺得啲所謂A貨 做到9成似都唔好用人地個logo 自己整個新logo。炒款都唔好炒logo呀 大佬。
嗰啲唔係A 貨,係正貨,又叫堆田區貨
公司落單一百個,廠唔會啱啱數只做一百個,一定會做多啲,以防有疵貨嗰陣可以補上
公司跟單收到一百個有出世紙嘅貨,做多咗嘅本來應該送去堆田區銷毀,但就俾人偷出嚟當A貨賣

阻咗中國發展就係你呢啲敗類.

我國華姐靚過尾國桑德屍好多!

甚至濫用「國家安全」等荒謬理由,製造各種障礙和限制........可能罵777

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-7-18 07:38 PM 發表

當年Intel都告AMD話佢抄,IBM、Microsoft都告好多美國公司「偷竊」,令佢哋破產或低價收購。美國本土商標嘅官司多到數唔晒,根本就好common。所謂侵權官司只係商業行為,是用來打擊對手,又可企上道德高地。但背後都只係利益,其他人跟著他們起舞就係蠢。 ...
雖說喬丹牌呢個名已被中國法院判侵權,但點可以判定果個黑影係MJ而唔係Kobe。

引用:
原帖由 duihight 於 2018-7-18 08:25 PM 發表
華姐鬧你主人要轉睛,要面紅架,你好唔開心呀!
咱們的中國真係唔批評得,一講到不光彩嘅事,紅衛兵們即刻出晒喎,失敬。
作為中國人,要知到羞恥心,咁先會有道德,有人性。如果連這個道德都不明,你別做中國人,害中國吧!

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-7-18 07:25 PM 發表
例如蘋果抄小米就係好例子。

蘋果手機似足小米。
蘋果無恥⋯⋯

引用:
原帖由 騎豬王 於 2018-7-18 07:40 PM 發表

講得好聽未侵權A貨
d正貨價格同A貨相差幾多倍
賣到咁貴
究竟邊個打劫邊個
價格唔係差咁多倍
點解要買A貨
商家佬一味用語言藝術去美化自己
賺取暴利既惡行 ...
偷野就係偷野
賣波鞋做乜要印人地個嘜頭
自己畫隻龜唔得
人地賣得貴人地本事
人地個名值錢就要同你分身家?

引用:
原帖由 better_hihi 於 2018-7-18 07:27 PM 發表
華姨,咪口水戰啦,派隻艇去美國西岸啦
派只艇去,仲親自去,去佢間屋渡下假。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]