• 瀏覽: 4,819
  • 回覆: 86
英國外交部發表聲明,回應特區政府計劃禁止香港民族黨運作,對事件表示關注。 聲明表示,英國不支持香港獨立,但香港擁有的高度自治、權利及自由,是香港生活方式的核心,獲得全面尊重至關重要。 聲明又表示,基本法及人權法賦予香港有選舉自由、言論自由及結社自由。

天佑女皇

新聞來源連結:

http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1407586-20180718.htm?spTabChangeable=0

英國出聲,有西用咩,美國白宮出聲都或者可以雜種有少少顧忌

「聲明表示,英國不支持香港獨立」

點可以咁講架,有班人睇到會好失望架

唔知可否在大陰蒂國成立伊斯蘭國組織?

引用:
原帖由 tony.hk 於 2018-7-18 01:32 PM 發表
「聲明表示,英國不支持香港獨立」

點可以咁講架,有班人睇到會好失望架
好過犯民連“唔支持港獨”呢句都唔敢講

引用:
原帖由 cll4793 於 2018-7-18 01:33 PM 發表
唔知可否在大陰蒂國成立伊斯蘭國組織?
當年北愛新芬黨要食子彈添啦

社團條例97前已經有喎,港英政府立法時又唔去關注?

諗住擦鞋,點知又柒出國際,影L衰習大大吖

我好關注英國脫歐事件...

英國當年點對付北愛獨立?

點解阿桑奇又無言論自由?
英國點解唔關注斯諾登之人權?

香港人都好想英國一分為三,成為三個獨立國家。

引用:
原帖由 共享陽光 於 2018-7-18 01:24 PM 發表
英國外交部發表聲明,回應特區政府計劃禁止香港民族黨運作,對事件表示關注。 聲明表示,英國不支持香港獨立,但香港擁有的高度自治、權利及自由,是香港生活方式的核心,獲得全面尊重至關重要。 聲明又表示,基本法及人權法賦予香港有選舉自由、言論自由及結社自由。

...
對於一個強搶香港,又賣鴉片嘅英國嚟講,香港擁有的高度自治、權利及自由
做完衰嘢,又到扮正義!

引用:
原帖由 共享陽光 於 2018-7-18 01:24 PM 發表

http://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1407586_1_L_20180718102031.jpg

...
咁關注,不如大罌帝國接晒幾條 pk去啦!

god shave the queen

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]