• 瀏覽: 20,456
  • 回覆: 166
  • 追帖: 3
+4
引用:
原帖由 曹木各 於 2018-7-18 09:45 AM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180718/photo/bkn-20180718023310335-0718_00822_001_01b.jpg?20180718093344

今日(18日)凌晨零時許,一名24歲名叫「阿龍」的男子,於其富泰邨愛泰樓寓所為「尿袋」充電, 「阿龍」2小時後倦極入睡,突然聽到「咇一聲響咗3秒到」,繼而見其起火,且發生 ...
made in China

引用:
原帖由 gto1234 於 2018-7-18 10:18 AM 發表

Iphone爆又可以賴大陸做,
Telsa爆又可以賴大陸做,
三星爆又可以賴大陸做,
就來火星爆都賴大陸
咁就要睇下"設計"  同 "製造" 喇

的確IPHONE "製造"係中國喎

引用:
原帖由 zpeter4 於 2018-7-18 10:23 AM 發表

香港是中國一部份喎
港獨 L 情何以堪

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-7-18 10:24 AM 發表

咁就要睇下"設計"  同 "製造" 喇

的確IPHONE "製造"係中國喎
所以爆得最多是三叔和唉瘋

引用:
原帖由 曹木各 於 2018-7-18 09:45 AM 發表
?20180718093344

今日(18日)凌晨零時許,一名24歲名叫「阿龍」的男子,於其富泰邨愛泰樓寓所為「尿袋」充電, 「阿龍」2小時後倦極入睡,突然聽到「咇一聲響咗3秒到」,繼而見其起火,且發生 ...
先不要懷疑香港品質控制先
會唔會買左假貨都唔知
或貨店入錯假貨唔知

引用:
原帖由 tigerpizza 於 2018-7-18 10:28 AM 發表

會唔會買左假貨都唔知
或貨店入錯假貨唔知
我可以同你講......香港牌子 大陸造

係伏到你想扔左佢

我以風線計

個隻香港野 勁不人道 無喇喇整LED燈...訓教要黑晚晚就有綠光...

電路版勁易壞

反而日本牌子 大陸製

部野就好得多.....正正常常 風力特猛

大家何必踩到咁盡,應鼓勵香港的科研人員積極改善是否較為正面呢。

引用:
原帖由 tigerpizza 於 2018-7-18 10:28 AM 發表

會唔會買左假貨都唔知
或貨店入錯假貨唔知
此話何來,為什麼不懷疑香港品質控制?香港只是個科技落後的城市。

小米一定推,這個你懂的。

300蚊點解唔用magic pro

引用:
原帖由 littlekid2047 於 2018-7-18 10:05 AM 發表

香港消委會力薦小米貨。平、靚、正、安全!
大過太大舊,同比夠重,高配版得一個usb位,唔方便

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-7-18 10:30 AM 發表

我可以同你講......香港牌子 大陸造

係伏到你想扔左佢

我以風線計

個隻香港野 勁不人道 無喇喇整LED燈...訓教要黑晚晚就有綠光...

電路版勁易壞

反而日本牌子 大陸製

部野就好得多.....正正常常 風力特猛 ...
香港境內根本沒有專業的教育去訓練電子設計和qc 的人材。反而七八十年代這方面人材較多

引用:
原帖由 zpeter4 於 2018-7-18 10:34 AM 發表

此話何來,為什麼不懷疑香港品質控制?香港只是個科技落後的城市。
咪就係多得你e類人
咩都係懷疑政府先,反政府上腦?

正如你入錯黑店買假貨/次貨,係咪又怪政府比黑店開?
Ssp咁多次貨店,福仁有版你睇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]