• 瀏覽: 3,505
  • 回覆: 51
引用:
原帖由 具陽哥 於 2018-7-18 09:12 PM 發表

多過美國嗎
試過

你睇下印度人口同中國差不多, 西方任佢學任佢抄, 佢抄唔抄到?
你讀書讀完書連先生教你嘅嘢都未懂, 但中國大陸就學完之後改良叻過佢地!? 邊個優勝?
只有無能的人才怕別人學習自己
引用:
原帖由 布佬 於 2018-7-18 06:56 PM 發表

中國人有能者老闆/上級居之!
日本於公元630年,貞觀4年派遣唐使學中華文化,治國要長幼有序不會出亂子, 沿用至今. 日人常用敬語, 年輕對年長為"先生", 年長稱呼年青為"君"
日1945年戰敗,美禁日發展火箭,怕用於軍事
中國高鐵是來自德,英,日技術轉讓. 火箭科技來自留學美國 MIT 及 CalTec 的錢學森 ...

引用:
原帖由 赤共打飛機 於 2018-7-18 04:59 PM 發表

中共只係一個裝嵌工廠, 自家製造嘅全部唔上得大檯
黑心嘢最多, 毒奶地溝油, 屎豆腐, 羊頭鼠肉.... 周圍都有
錯得離譜!

中國在這三十年是創造奇蹟的世上最出色國家,
舉一反三,後發先至這些高智慧表現,在這三十年內中國人向世界表現無遺。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2018-7-18 09:41 PM 發表

錯得離譜!

舉一反三,後發先至這些高智慧表現,在這三十年內中國人向世界表現無遺。
出貓一次已經夠考第一
天才嘅腦袋做原始人嘅行為,真係
「猩猩識揸火箭都唔會當佢係人」

讀大學好多科目係 open book test, 好多人拎住本書就考唔掂
跟住就怨人地讀書讀得比你叻
引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-7-18 10:00 PM 發表

出貓一次已經夠考第一
天才嘅腦袋做原始人嘅行為,真係
「猩猩識揸火箭都唔會當佢係人」

引用:
原帖由 cwilson1 於 2018-7-18 09:41 PM 發表

錯得離譜!

仲有偷呃拐騙,作賊喊賊,耍流氓,撐大眼講大話,同火箭都打唔穿嘅面皮都表現無遺

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-7-18 10:05 PM 發表
讀大學好多科目係 open book test, 好多人拎住本書就考唔掂
跟住就怨人地讀書讀得比你叻
所以槍手喺中國好搶手

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-7-18 10:07 PM 發表

所以槍手喺中國好搶手
美國有很多在校園集體殺人的槍手,也有專殺害黑人的白人警員槍手!

引用:
原帖由 HKvigilante 於 2018-7-19 12:51 AM 發表

美國有很多在校園集體殺人的槍手,也有專殺害黑人的白人警員槍手!
槍手=代考

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-7-19 12:56 AM 發表

槍手=代考
肥朗拿度是快搶手

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-7-18 09:38 PM 發表
你睇下印度人口同中國差不多, 西方任佢學任佢抄, 佢抄唔抄到?
你讀書讀完書連先生教你嘅嘢都未懂, 但中國大陸就學完之後改良叻過佢地!? 邊個優勝?
只有無能的人才怕別人學習自己

...
咁取消哂中國啲專利,公諸同好啦

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-7-19 01:42 AM 發表

咁取消哂中國啲專利,公諸同好啦
學野都要比錢, 中國就比晒....
港獨就...., 都唔好話學, 人地既野都未識就當晒係自己既野認屎認屁

侵華
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-7-17 10:11 PM 發表
國際中心/綜合報導 有人說中國大陸正在超英趕美,但一名研究日本的大陸學者表示,自從改革開放後,大陸趕的是日本,甚至有到日本考察的大陸研究團對他說「要趕上日本還要100年」!

這名大陸出生的東京財團政策研究所首席研究員「柯隆」在《日經中文網》表示,大陸人相當需要被鼓舞,他們寧願相信日本賣的大陸製產品,也不願使用大陸賣的大陸製產品。他指出,中國大陸是個大國,但好大喜功,做出來的不見得精緻,像是車 ...
日本比中國先進100年???

一九六四年十月十六日下午三時,我國西部地區新疆羅布泊上空。中國第一次將原子核裂變的巨大火球和蘑菇雲升上了戈壁荒漠,第一顆原子彈爆炸成功了。中國人終於邁進了原子核時代。
http://www.people.com.cn/BIG5/paper2086/14303/1272513.html

先進一百年!咁1937年日本全面侵華時應該用機械人/激光喎,武統全球都應該唔係問題.........

咁撚腦殘既野都貼,真係服鳩左你....

引用:
原帖由 神..六 於 2018-7-19 02:07 AM 發表
侵華
日本比中國先進100年???

一九六四年十月十六日下午三時,我國西部地區新疆羅布泊上空。中國第一次將原子核裂變的巨大火球和蘑菇雲升上了戈壁荒漠,第一顆原子彈爆炸成功了。中國人終於邁進了原子核時代。
http://www.people.com.cn/BIG5/paper2086/14303/1272513.html

先進一百年!咁1937年日本全面侵華時應該用機械人/激光喎,武 ...
講緊人民素質呀,天才

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]