• 瀏覽: 13,773
  • 回覆: 69
  • 追帖: 1
+6
以UK今時今日嘅國力,吹水成分比較高……

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-7-18 09:46 AM 發表

喺60s尾~70s頭,即是旋風戰機.
旋風式戰機(龍捲風戰鬥轟炸機, Panavia Tornado)應該係由英國、西德及意大利聯合研發的

同老美合作搞囉,反正老美要搵水魚,遲早都要代替f35

20億英鎊整個外殼唔知得唔得!

好多國家都話開發緊自已嘅第五代戰機,其實係想向國會攞預算去養活自己國家軍工企業,到頭來又話成本太高最後都係買番美國貨。

有無發覺戰機越黎越似ufo

引用:
原帖由 molittlemo 於 2018-7-17 17:59 發表
umum..
英國.. 有冇咁既錢.. 同咁既技術力?

海軍好似講到冇錢開飯咁..
BAE 係 F-35 承包商,而勞萊掌握 EJ200 核心機技術,最大問題都係錢

而英國有自砍國防前科,e.g TRS.2

日本喺1982年已開發第9代戰機都唔敢牙斬斬

附件

f0d75569ef1c3183f45549cc14a20302[1].jpg(135.47 KB)

引用:
原帖由 機龍 於 2018-7-18 09:21 PM 發表
BAE 係 F-35 承包商,而勞萊掌握 EJ200 核心機技術,最大問題都係錢
而英國有自砍國防前科,e.g TRS.2
謝機龍兄..
所以感覺佢地都係想帶頭.. 拉埋其他冇新一代戰機既有錢國家落水(日本?)

依家至嚟搞? 俾人拋離曬啦!

3d打印技術?

2035仲有英國先講啦

2040.... 滿天無人機蜂羣攻擊啦, 到時1 條人命對20 個AI

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2018-7-17 01:31 PM 發表
模型。。。令人想起心神。。。
唔係試飛咗喇咩! 現在 有講 重啟 yf-23, 但係唔係美國 自用, 係幫助日本發展f3

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]